AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Adeline André

Adeline André Orta Afrika doğumlu, Fransız moda tasarımcısı ve modacıdır. Kendi adını taşıyan Adeline André markasını 1981 yılında kurmuştur. Haute couture tasarımlar yapmaktadır.

Adaline André; Chambre Syndicale de la Haute Couture üyeliği onaylanmış haute couture moda evleri arasında bulunan markası için hazırladığı koleksiyonlarda Afrika’ya özgü canlı renkli temalar dikkat çekmektedir. 1970 yılında okuldan mezun olduktan sonra Christian Dior moda evine girmiş ve haute couture tasarımlar için Marc Bohan‘ın asistanı olarak çalışmıştır. 1981 yılında kendi adını taşıyan markasını kurduğu yıl tasarladığı 3 kol delikli elbise, bizdeki Türk patent enstitüsü’nün Fransa’da ki karşılığı olan Fransız Ulusal sınai mülkiyet enstitüsü bünyesinde, ertesi yıl da dünya sınai mülkiyet enstitüsü bünyesinde tescillenmiş olup, bu modele ait örnekler; Paris’te Fransız Moda Müzesi Palais Galliera koleksiyonları’nda, Ney York Fashion Institute of Technology’de ve Lizbon moda ve tasarım müzesinde bulunmaktadır.

Adaline André tasarladığı 3 kollu elbise modeli ile moda tasarımcılığı’nın bir adım ilerisine geçmiş ve gerçek anlamda modacı olduğunu ispatlayarak modacılar arasına adını yazdırmıştır.

Adaline André abiye elbise modelleri ve gece elbiseleri tasarlamaktan ziyade haute couture günlük kıyafetler veya bale, opera ve tiyatro kostümleri hazırlamaktadır.

Sayfamızı ziyaret ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.