AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ahşap mobilya yenileme

Ahşap mobilya yenileme nasıl yapılır? Ahşap yenilemesi için gerekli malzemeler ve ahşap yenileme için yapılması gerekenler yazımızda! Ahşap mobilyalar sıcaklığı ve nostaljik havasıyla bazı insanların evlerindeki vazgeçilmezlerindendir. Ancak diğer materyallere göre çok daha kırılgan olan ahşaplar zamanla çizilmelere maruz kalıp deforme olabiliyor. Bu kimi zaman bir sehpanın ayağı kimi zaman da çok kıymetli el işlemeli bir çeyiz sandığı da olabilir. Her halükârda gözden çıkartmak istemediğiniz ahşap mobilyalarınızı hiçbir kimyasal kullanmadan daha yeni bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Ahşap mobilya yenileme için kullanacağımız sadece iki malzeme bulunuyor. Bunlar elma sirkesi ve zeytinyağı. Dilerseniz kanola yağı da kullanabilir çok daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Nasıl yapılır kısmına gelecek olursak uygun bir kapta 1 ölçek sulandırılmış elma sirkesini 2 ölçek zeytinyağı ile karıştırın ve elde ettiğiniz karışımını bez yardımıyla çizik ahşap yüzeylere hafifçe bastırarak uygulayın. Bir süre bekledikten sonra kuru ve temiz bir bezle silin. Çiziklerin büyük ölçüde yok olduğunu göreceksiniz.