AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ahtapot pane nasıl yapılır? Ahtapot pane tarifi ve Ahtapot pane yapımı için sitemizi inceleyebilirsiniz. Ahtapot pane yapılışı ve malzemeleri

Ahtapot pane

Ahtapot pane nasıl yapılır? Ahtapot pane tarifi ve Ahtapot pane yapımı için sitemizi inceleyebilirsiniz. Ahtapot pane yapılışı ve malzemeleri sayfamızda paylaşılmıştır.

Tarifi paylaşmadan önce pane nedir? Bilmeyenler için pane hakkında küçük bir bilgi sunalım. Pane; ayıklanmış ve doğranmış et, tavuk ya da deniz mahsüllerini kızartma yapmadan önce sıra ile un, yumurta ve galeta unundan geçirme işlemine denir. Un kızartma yapılan ürünün fazla yağ emmesine mani olur. Hazmı kolay görünümü ise güzeldir. Bu kısa açıklama sonrası ahtapot panenin yapılışı için malzemesini ve tarifini paylaşalım.

Ahtapot pane malzeme listesi

2 adet haşlanmış ahtapot
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
1 orta boy patates
1 tutam tuz

Ahtapot pane tarifi

Önce ahtapotu haşlayalım. Haşlama sonrası bacaklarını soyalım ve 2 cm uzunlukta doğrayalım. Bu parçaları zeytinyağı, baharatlar ve tuz ile hazırladığımız sosa yatıralım. Daha sonra sırayla un, yumurta ve galeta ununa bu parçaları bandıralım. Bu bandırma işlemini 1-2 kez tekrar edelim. Tava içinde ayçiçek yağını kızdıralım. Sosa bandırılmış ahtapot parçalarını bu kızgın yağda altın sarısı bir renk alana kadar 4-5 dakika kızartalım. Kızarmış ahtapot pane mayonezle ve kızarmış patates ile birlikte servis edilirse çok güzel olur. Afiyet Olsun.