AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Aladağlar milli parkı

Aladağlar milli parkı Akdeniz Bölgesi’nde, Niğde, Kayseri, Adana illeri sınırları içindedir. 1995 yılında milli park olarak ilan edilmiştir. 55.064 hektar yüzölçümüne sahiptir. Toros sıradağlarının en yüksek zirvelerine ev sahipliği yapar.

Aladağlar jeolojik bakımdan da Türkiye’nin en sıradışı yerleri arasındadır. Aladağlar milli parkında bulunan Buzul Gölleri ve Kapuzbaşlı şelaleleri görülmesi gereken yerlerdir. Milli parkın düşlük rakımda olan yerlerinde kızılçam, karaçam ve göknar toplulukları bulunur. Ağaç sınırının üst kesiminde ise kayalar arasında otsu bitkiler yetişir. Bunların büyük çoğunluğu gösterişli çiçekler açar. Gece ve gündüz ısı farkı 30 dereceyi aşabilir. Böylesi sert sıcaklık değişimine rağmen burada, böylesine doğal güzellikler ile karşılaşmak şaşkınlık verir.

Aladağlar milli parkı’nda; çakal, kurt, sansar, yaban domuzu ve yaban keçisi keçisi türü memeliler, ile yırtıcılar ve ötücü kuşlar yaşar. Burası aynı zamanda yurt içinden ve yurt dışından, dağcılık tutkunlarının ülkemizde en çok ilgi gösterdiği yerler arasındadır.