AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ananaslı kek tarifi

Ananaslı kek nasıl yapılır? Ananas keki tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Ananas; Ana yurdu Güney Amerikadır. İlk olarak 1555 yılında Brezilya’da bulunmuştur. Önce İngiltere’ye getirilmiş ve sonra’da Fransa’da yetiştirilmiş tropikal bir meyvedir. Yapı itibarı ile çam kozalağına benzemesi nedeni ile İngilizce’de pineapple yani çam elması olarak bilinir. Meyvesi iri olup güzel kokulu ve lezzetlidir. İçeriğinde 16 çeşit mineral bulunur. İnsan vücudunun ihtiyacı olan mineral ve vitaminlerin nerede ise tamamına sahip zenginliktedir. İçeriğindeki yoğun sıvı zayıflamak isteyenler için idealdir. Ayrıca içeriğindeki protein çözücü özelliği ile sindirimi kolaylaştırır ve midenin hızlı çalışmasını sağlar.

Ananas meyvesi genelde taze meyve olarak tüketilir. Bunun dışında reçel, yoğurt, dondurma ve tatlı yapımında da kullanılır. Bizde bu gün bu güzel tropikal meyve ile nefis kekler yapmak için bir tarif paylaşacağız. Bakın bakalım, ananaslı kek nasıl yapılır? Tabii ki önce ananas keki yapımı için gereken malzemeleri sonra da ananasla kek yapılışı için tarifi verelim.

Ananaslı kek malzemesi

3 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
2 paket vanilya
1 kutu ananas konservesi
1,5 su bardağı toz şeker

Ananaslı kek tarifi

Ananaslı kekler yapmak için önce ananaslı kek hamuru hazırlamak gerekir. Yumurtaları şekerle beraber çırpalım. Beyazlaşıp köpürdüğü zaman süt ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyip yeniden karıştıralım. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp tabanına un serpelim. Hamurun üçte birini kalıba boşaltalım.

Ananas dilimlerinin 6 tanesini ayıralım. Diğerlerini tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Hazırladığımız ananaslı kek hamuruna katıp, kalıba boşaltalım. Ayırdığımız 6 ananası aralıksız bir şekilde, üzerine bastırmadan hamura yerleştirelim.

170 derece ısılı fırında ananaslı keki pişirelim. Üzeri kızarıp pembe bir renk aldığında artık ananaslı kek hazırdır. Servis yapıp ikram edebiliriz. Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.