AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Atom kek tarifi

Atom kek nasıl yapılır? Atom keki tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Atom kek; içinde vitamin değeri yüksek malzemeler bulunması nedeni ile bu adı almıştır. Her biri başlı başına kuvvetli besin değerleri olan fındık, ceviz, kayısı, kuru üzüm ve havuç bu kekin ana malzemeleridir. İçine konulan portakal kabuğu ise kekin güzel kokması içindir. Piyasada atom içecekler olarak nitelendirilen karışık meyve suları gibi bu kek de karışık malzeme ile yapılır. Hem besin değeri hem de vitaminleri yüksek olan atom keki nasıl yapılır? Merak edenler için önce atom kek yapılışı için gereken malzeme listesini, sonra da atom keki tarifini paylaşalım.

Atom kek malzemesi

6 yumurta
1 paket oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
2,5 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1,5 kabartma tozu
2 paket vanilya
Yarım limonun suyu
1 su bardağı iri dövülmüş fındık veya ceviz içi
1 portakal kabuğu
1 orta boy havuç
Yarım su bardağı kayısı kurusu
1 su bardağı kuru üzüm

Atom kek tarifi

Atom keki yapımı için önce portakalın kabuğu, havuç ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Bir yanda bekletelim. Margarini oda ısısında yumuşatalım. Şekerle beraber krem olana kadar mikserle çırpalım. Yumurtaları çırpmaya ara vermeden teker teker ilave edelim. Yarım limonun suyu ve kabartma tozunu da ekleyelim. Karıştırıp çırpma kabına alalım.

Elenmiş un ve vanilya ekleyelim. Mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teli ile karıştıralım. Kek kalıbını margarinle yağlayıp, tabanına un serpelim. Hamurun üçte birini kalıba dökelim. Kalan hamurun içine; fındık, kuru üzüm ile zar gibi doğranmış portakal kabuğu, havuç ve kuru kayısıları ilave edip karıştıralım. Sonra kalıptaki sade hamurun üzerine dökelim.

Önceden ısıtılmış 170 derece ısılı fırında atom keki pişirelim. Üzeri kızarıp pembe bir renk aldığında fırından çıkaralım. Kek kalıbının içinde soğumasını bekleyelim. Bittikten sonra isteğe göre üzerine krema veya kakao sosu da dökebilirsiniz. Artık atom keki tarifi ile yaptığımız kek ikram için hazırdır. Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.