AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ayakkabı kutusundan langırt yapımı

Ayakkabı kutusu ile langırt nasıl yapılır? Ayakkabı kutusundan langırt yap! Ayakkabı kutuları ile langırt yapımı için gerekli malzemeler ve yapılışı burada!

Futbol, hiç şüphesiz dünyanın en sevilen sporu. Sadece stadyumlarda değil sokakta, bilgisayarda hatta evde bile oynanan çeşitli türevleri olması ne kadar sevildiğinin bir ispatı gibi. Evde futbol oynamanın en eğlenceli ve ortalığı en az dağıtan türü ise langırt oyunudur. En basit tabirle; kısıtlı bir alanda yatay ve dikey olarak yönlendirdiğiniz sopalar aracılığıyla topu karşı kaleye atmaktan ibaret olan bu basit ama keyifli oyun yıllardır popülaritesinden hiçbir şey kaybetmeden oynanmaya devam ediyor. Genelde büyük masalarda oynanmasına alışık olduğumuz langırtı minyatür bir şekilde evinizde de oynayabilirsiniz. Çocuklar için kendin yap projeleri arayan takipçilerimize ilaç gibi gelecek olan ayakkabı kutusundan langırt yapımı için malzemelerimiz ise şöyle:

Langırt yapmak için gerekli malzemeler

1 adet ayakkabı kutusu
2 farklı renkte 12 adet uzun pipet
Pipetleri sabitlemek için tahta şişler
10 adet mandal
1 adet pinpon topu
Süsleme için renkli elişi kağıtları ya da boyalar
Bant, cetvel, yapıştırıcı, makas, falçata ya da delik açmak için kullanabileceğiniz herhangi bir şey.

Langırt yapımı

1. Adım: İlk olarak yapmanız gereken kutuyu, mandalları ve dilerseniz pipetleri süslemek. Bu aşamada hayal gücünüz yettiğince serbestsiniz. Tuttuğunuz futbol takımının ve onun ezeli takibinin renklerini kullanarak eğlenceyi maksimuma çıkarabilirsiniz. Kutuyu stadyuma benzetip mandalları da forma renkleriyle süslerseniz hatta mandallara numara ve isimler vererek ortaya harika bir eğlence aracı çıkarabilirsiniz. Langırt yapımı için temel amaç bu zaten.
Ayakkabı Kutusundan Langırt Yapımı Ayakkabı Kutusundan Langırt Yapımı Ayakkabı Kutusundan Langırt Yapımı

2. Adım: Süsleme işlemi bittikten sonra sıra geldi kutumuzu bir stadyuma dönüştürmeye. Bunun için öncelikle kalelerimizi açmamız gerekiyor. Kaleler dikdörtgen bir şekilde kutunun kısa kenarlarının altına gelecek şekilde açılmalı. Cetvel yardımıyla iki kaleninde birbirinde tam paralel gelmesine dikkat edin. Eğer küçük bir top kullanacaksanız kaleleri daha küçük yaparak zorluk seviyesini artırabilirsiniz. Falçata yardımıyla kaleleri açtıktan sonra iç kısımdan renkli bantla çerçeve yaparsanız daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

3. Adım: Kutunun uzun kenarlarına birbirlerine eşit uzaklıkta 6 delik açalım. Buradaki kutuda delikler 5 cm aralıklarla açılmıştır ancak sizin kutunuz daha büyükse ya da küçükse bu aralığı istediğiniz gibi belirleyebilirsiniz. Delikleri önce falçata ile birbirine çaprak iki çizik attıktan sonra kalem gibi bir şeyle oyuğu büyüterek açarsanız daha kolay olacaktır. Deliklerin çapının pipetlerin kalınlığına uygun olmasına dikkat edin. İleri geri hareketini rahat şekilde yapabilmelisiniz.

4. Adım: Pipetlerin içine tahta şişleri sokarak daha sert durmalarını sağlayalım. Eğer aynı ebatlarda başka çubuklar kullanabiliyorsanız bu işlemleri yapmanız hiç gerek yok. Burada önemli olan iki farklı takımı temsil eden iki farklı renkte sopalar elde edebilmek.

Son Adım: İki farklı takıma ayırdığımız sopaları birer sıra aralıkla kutumuza yerleştirelim. Aynı renkteki mandalları sopalara tutturalım ve pinpon topumuzu kutu içerisine bırakalım.

Langırt yapımı tamamlanmıştır. Herkese iyi eğlenceler. Unutmayın, fırfır yok!