AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Balkabağı pastası tarifi

Balkabağı pastası nasıl yapılır? Balkabaklı pasta tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kabak; Kabakkgiler türü otsu bir bitki türüdür. Genelde sebze yemeği yapımı için kullanılsa da, bazı türleri de tatlı yapılışında kullanılır.

Balkabağı; Çok iri, içi turuncu renkli bir çeşit kabak türüdür. Böreği, tatlısı ve pastası yapılır. Edirne Keşan yöresine özgü balkabaklı Keşan böreği tarifi ekli sayfada paylaşmıştık. Onu da inceleyebilirsiniz. Bu sayfamızda ise; balkabaklı pasta tarifi ve yapılışını paylaşıyoruz.

Balkabağı pastası malzemesi

1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilyalı puding
1 kilo balkabağı
6 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
3 adet yumurta akı
bir tutam vanilya
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz

Balkabağı pastası tarifi

Balkabağı pastası yapımı için önce balkabağını dilimleyelim. Kabuklarını soyalım. Toz şekerle pişirerek iyice ezelim. Cam bir tepsiye ezdiğimiz balkabağını yayalım.

6 su bardağı süt, vanilyalı puding ve 3 adet yumurta sarısını ilave edip, pişirelim.  Cam tepsideki balkabağının üzerine yayalım. Yumurta aklarını bir tutam tuz  ile kar haline gelene kadar çırpalım. 2  çorba kaşığı pudra şekeri ilave edelim. Karıştırıp soğuk muhallebinin üzerine yayalım.

180 derece ısılı fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapabiliriz. Üzerine krema veya krem şanti de koyabilirsiniz. Çokta güzel olur! Balkabağı pastası tarifi ile hazırladığımız pastamız artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.