AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Baykuş kurabiye tarifi

Baykuş kurabiye nasıl yapılır? Baykuş kurabiyesi tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Baykuş kurabiyeler adını görünümünden almıştır. Şekilli kurabiyeler arasında yer alır. Görsel sunuma önem verenler tarafından tercih edilip, özellikle çocuklar tarafından sempatik bulunur ve çok beğenilir.

Baykuş kurabiye malzemesi

2 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket tereyağı veya margarin
1 limon kabuğu rendesi
2 paket vanilya

Baykuş kurabiye tarifi

Baykuş kurabiye yapımı için önce yumurtaları, yağı, şekeri, limon kabuğu rendesi ve vanilyaları krem haline gelinceye kadar yoğuralım. İçine kabartma tozu ve unu ekleyerek özlü bir hamur yapalım.

Merdane ile bu hamuru yarım santim kalınlığında açalım. Bardakla yuvarlak şekilde keselim.  Şişe kapağı ile de küçük yuvarlaklar keserek baykuşun gözlerini oluşturalım.

Göz için kestiğimiz hamurları yuvarlak hamura göz şeklinde olacak şekilde koyalım. Ortalarına damla çikolata koyup, burun içinde badem yapıştıralım. Ayaklarını da çatal ucu ile şekillendirelim. Artık kurabiye hamuru baykuş görünümü  alacaktır.

Fırını önceden 170 derece sıcaklıkta ısıtalım. Baykuş görünümlü kurabiyeleri açık pembe bir renk alana kadar pişirelim. Piştikten sonra baykuş kurabiye tarifi ile yaptığımız kurabiyeler ikram ve servis için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.