AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Bebek odası dekorasyonu yaparken nelere dikkat edilmeli? Bebek odası dekoru için yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler nelerdir?

Bebek odası dekorasyonu

Bebek odası dekorasyonu yaparken nelere dikkat edilmeli? Bebek odası dekoru için yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler hakkında öneriler, ipuçları ve tavsiyeleri sayfamızda paylaştık.

Bebek Odası Dekoru için ipuçları

Bebek odası bir annenin en fazla dikkat ettiği hususlardan biridir. Her ne kadar basitmiş gibi görünse de aslında bebek odası dekorasyonu yapılırken birçok dikkat edilmesi gereken husus vardır. Bu yazımızda bir bebek odası dekoru için nelere dikkat edilmeli, en doğru bebek odası dekorasyonu nasıl yapılır gibi sorularınıza yanıt vermekle birlikte, bebek odası dizayn ederken unutulmaması gerekenleri de sunacağız. Geçelim yazımıza:

Öncelikle bebek odası yapacağınız odanın ebatına dikkat edin. 12-20 m2 arasında bir ebat olmalıdır. Küçük odada hava sirkülasyonu sağlanması zor olur ve daha zor dekore edilir. Büyük odalar ise psikolojik açıdan çocuğa yalnızlık hissi verebilir. Basit gibi görünsede psikolojik bu etkeni unutmamak gerekir.

Bebek odası dekor yapılırken ilk iş olarak duvarların boyanıp, odanın boya kokusundan arındırılmış olması gerekir. Bebeğin odasının hijyeni bebeğinizin sağlığı açısından son derece önemlidir. Boyanın yanında duvar kağıtları veya yapışkanlı kağıtlar kullanılabilir. Fakat duvar rengi seçimi bebeğinizin uykusunun daha huzurlu olması açısından önemlidir. Hatta dilerseniz duvarları onun seveceği renkli çizimler ile de süsleyebilirsiniz. Bu çizim objeleri; ağaçlar, komik hayvanlar ve çizgi film kahramanları olabilir. Bu çizimler ile yapılan bebek odası dekorasyonları çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Bebek odası dekoru için tercih edeceğiniz mobilyanın toksik maddeler içermediğine çok dikkat etmeniz gerekir. Bu gibi maddeler solunum yoluyla bebeğinizi olumsuz etkileyebilir. Hem sağlıklı hem de dekoratif bir çocuk odası oluşturmalısınız.

Mobilyalarınızın sivri kenarlarına yaralanmalara karşı tedbir almalısınız. Büyük metal parçaların oluşturdukları manyetik alanının bebeğinizin bünyesine zarar vermemesi için mobilya ağırlıkta bir dizayn oluşturmaya dikkat etmelisiniz.

Aydınlatmanın da uykuyu engellemeyecek şekilde hafif, yumuşak ve loş olması önemlidir. Eğer bebeğinizi uyutma konusunda zorluk çekiyorsanız, size bebek uyutma hakkında ipuçları sunduğumuz ekli sayfayı incelemenizi öneririz.

Tavanda ise bebeğinizin dikkatini çekip rahatlatacak objeler bebeğiniz için faydalı olacaktır.

Genel adı “DIY” olarak bilinen kendin yap teknikleri ile sizinde kolayca uygulayabileceğiniz fikirler için ekli videoyu da izlemenizi öneririz. Bakarsınız bebek odası dekorasyonu için aradığınız ilginç ama güzel fikirler ile karşılaşırsınız.