AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Doğal saç boyası yapımı için öneriler ve bitkisel saç boyalarının faydaları sitemizde paylaşıldı.

Bitkisel saç boyası

Bitkisel saç boyaları hakkında bilgi için yazımızı okuyun. Bitkisel saç boyası çeşitleri, faydaları ve özellikleri sitemizde paylaşıldı.

Saçlarınızı canlandırmak için birbiri ardına farklı ürün denemekten bıktınız mı? Aşırı boyama nedeniyle saçlarınız bir zamanlar sahip olduğunuz parlaklığı kaybetti mi? Boyama aslında saçlarınızı cansız ve gevşek yapabilir! Bu aşamada saçı canlandırmanın en geçerli yolu doğal boyalar kullanmaktır! Güzel görünmenize yardımcı olmak için saç bakımı hakkında yazımızı inceleyin.

Neden bitkisel saç boyası kullanmalıyız?

Günümüzde, saç ürünleri ve saçlarınıza renk veren boyalar kimyasal bileşenlerden yapılıyor. Bunun neticesinde de saçlarda ciddi hasar bırakan kimyasallarla dolduruluyor. Bitkisel saç boyalarının faydası işte bu noktada ön plana çıkıyor. Hiçbir kimyasal ve diğer toksik maddeler içermediğinden çok daha güvenli olan doğal saç boyaları, kimyasal alerjisi olanlar içinde mükemmel seçenektir. Bitkisel saç boyası kullanımı ile saçlarınızın hem renkli hem de bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz. Vücut bakımı gibi saç bakımına da özen gerektirir.

Dilerseniz doğal bitkisel saç boyalarına geçmenin faydalarından bazılarına kısaca bir göz atalım:

Hasarsız saçlar için en ideal boyalardır

Söylemeye gerek yok, bitkisel saç boyasının en önemli faydalarından biri de saçınıza zarar vermemesi. Bunun nedeni, saçınıza zararlı kimyasallar ve diğer bileşenler bulaştırmaz.

Saç yapısını koruma özelliğine sahiptir

Düzenli saç boyası ürünleri saçları kırar ve sonunda sağlıksız hale getirir. Bitkisel saç boyasının ise böyle bir olumsuz etkisi yoktur. Saçınızın yapısını değiştirmez ve zarar vermez.

Saçları besler ve kuvvetlendirir

Bitkisel saç boyasındaki tüm doğal malzemelerle saçınıza bakım yaptırabilirsiniz. Bitkisel Saç boyasının içerdiği doğal maddeler saçınızı şekillendirir. Bu da saçınızı yumuşak, parlak ve güçlü yapar.

Gebelikte güvenli kullanım imkanı sağlar

Hamileler için kimyasal etkileşim her zaman sakıncalıdır. Çocuk beklerken saçlarını renklendirmek, saç boyası ürünlerinin içerdiği birçok kimyasaldan dolayı büyük bir endişe kaynağı olur. Bu kimyasallar doğmamış bebek için olumsuz etki verebilir. Bitkisel saç boyası kimyasal madde içermediğinden endişe etmeye gerek yoktur.

Kalıcı değildir

Kadınlar için saç boyası bir ritüeldir dersek pek abartı olmaz. Renkten memnuniyet halinde uzun süre kullanılması dışında, kısa sürede değişim de arzu edilebilir. Bitkisel saç boyasının en güzel yanlarından biri de kalıcı olmamasıdır. Yani doğal boyalar ile 8 ila 10 duş alma zamanı kadar çok uzun süre beklemek zorunda kalmadan, saç rengi değiştirmek mümkündür. Ayrıca geleneksel saç boyaları gibi saçlara zarar vermemesi de, bitkisel boyalara yönelme daha iyi bir tercih nedenidir.

Doğal saç boyasının özellikleri

Piyasadaki doğal saç boyası ürünleri ya bitkisel ya da kına bazlıdır. Yağ esaslı saç boyaları da vardır. Rengi daha uzun süre dayanacak şekilde hidrojen peroksit ile birleştirilen doğal saç boyaları da piyasada mevcuttur. Bu ürünleri almadan önce, etiketteki malzemeleri kontrol etmeniz gerekir. İhtiyacınıza en uygun olan ürünü seçmekte fayda vardır.

Doğal saç boyası saç rengini kaplar, ancak renk saç tellerinin üstüne nüfuz etmez. İçinde kullanılan maddeler kına bazlı saç boyaları ile benzerdir, ancak dövme mürekkebinde ki gibi, dağılmış mürekkepler içerebilir. Doğal maddelerle saç bakımı en sağlıklı ve doğru tercihtir.

Bitkisel boyalar gri saçlar için büyük bir kapsama alanı sağlar. Bununla birlikte, kalıcı bir renge sahip olabilmeniz için kimyasalların küçük bir miktarının gerekli olduğunu unutmamak gerekir. Bitkisel ve diğer doğal saç boyalarının çoğunluğu gri kaplamadan daha gri rengi çıkarabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, bazı ürünler birkaç şampuan seansı ile çıkar.

Bitkisel saç boyası çeşitleri

Bu boyaların birçok türü vardır. Meyve ve çiçek, kök, mineral, kabuk ve kök saç boyaları bu türlere birer örnektir. Yapraklardan yapılmış boyalar ise en yaygın olanıdır. Bununla birlikte, bitkisel saç boyalarının yapımında kullanılabilecek farklı renklere sahip olduklarından, çiçeklerden ve meyvelerden elde edilen boyalar daha iyi performans gösterir. Mineral boyalar doğal mineral tuzlarından ve oksitlenmiş demirden elde edilir. Bunları bulmak oldukça zor olabilir. Papatya popüler olan başka bir boya malzemesidir. Saç boyası ham maddesi olarak uygulandığında saç telinin sarımsı bir ton almasını sağlar.

Araştırmacılara göre, geleneksel saç boyalarını kullanmak, birçok ciddi sağlık sorunu için risk arttırıcı faktörler arasında yer alıyor. Bu yan etkiler arasında solunum problemleri, saç dökülmesi, kopma, cilt kaşıntısı, şişme ve cilt yanıkları sayılabilir. Bazı çalışmalar, bu kimyasallarla doldurulmuş ürünlerin kullanılmasıyla, kemik iliği ve lösemi ve Hodgkin hastalığı gibi kan kanseri riskinin yanı sıra göğüs ve mesane kanseri riskini de artırabildiğini bulmuştur.

İşin özü; mümkün olduğunca bitkisel boya kullanımı tercih edilmelidir. Konvansiyonel saç boyaları ve bunların sağlık üzerindeki etkileri üzerine daha fazla çalışma yapılması gerektiği kesin biliniyor. Bununla birlikte, şu ana kadar elde edilen kanıtlar oldukça ve yeterince kaygı vericidir. Bitkisel boyalar gibi doğal saç boyaları ile bu sağlık problemlerinin riskini en aza indirmek mümkündür. Canlı ve sağlıklı saçlar için, saçınızın toksik kimyasallardan ve neden oldukları zararlardan korumak gerekir. Ayrıca doğal saç boyaları ile daha parlak, yumuşak, güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.