AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Bolu orman kebabı tarifi

Bolu orman kebabı nasıl yapılır? Bolu orman kebabı tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

6 kişilik Bolu yöresine özgü orman kebabı yapımı için gerekli malzemeler altta bilginize sunulmuştur.

1 kilo 3’e 3 cm’lik kuşbaşı kuzu
1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
1 baş ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 kilo su ( 5 su bardağı)
1 kilo Kanlıca mantarı
1 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
1 küçük çok ince doğranmış soğan
Çeyrek tatlı kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber
1 bağ kıyılmış maydanoz

Orman kebabı tarifi

Malzemeler tamam ise geçelim Bolu orman kebabı tarifimize. Önce; Yağı bir tencereye koyup kızdırın ve etleri ilave ediniz. Bıraktığı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurup soğanı ilave ettikten sonra iki dakika daha kavurup ununu ilave ediniz. Karıştırarak tuzunu ve suyunu ilave ediniz. Tam kaynarken üzerinde toplanan köpüğü alınız. Sonra kekiği ilave ediniz. Ağzını kapatıp ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişiriniz. Bir güvece veya sahana boşaltıp aşağıdaki tarif ile hazırladığımız mantarı üzerine ilave edip maydanoz serpip ilave ediniz.

Bolu orman kebabı için mantarın hazırlanışı : Mantarların saplarını hafif kesip bol suda bir kere yıkayıp süzünüz. Sonra kaynar tuzlu suya atıp 5 dakika haşlayıp süzdürün. Mantarları da dörde bölünüz. Küçük bir tencereye tereyağı koyunuz. Hafif kızartarak soğanı ilave ediniz. 1 dakika sote yapınız. Mantarı, tuzu ve biberi ilave edip 5 dakika ağır ateşte ezmeden karıştırıp kavurunuz. Etin üzerine serpip servis ediniz. Bolu orman kebabı hazırdır. Afiyetler olsun!

Değişik et yemekleri için ekli sayfayı inceleyebilirsiniz.