AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Bülbül yuvası tarifi

Bülbül yuvası nasıl yapılır? Bülbül yuvası tatlısı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Bülbül yuvası tatlı malzemesi

Yarım kilo un
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kase nişasta
yarım kilo ceviz

Üzeri için malzeme

1 paket margarin
7 su bardağı tozşeker
8 su bardağı su
Yarım limon

Bülbül yuvası tarifi

Ön hazırlık olarak 8 su bardağı suyu, 7 su bardağı toz şeker ile kaynatalım. Daha sonra içine yarım limon sıkıp, şerbeti soğumaya bırakalım.
Başka bir kapta yarım kilo un, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurdu bir kabın içerisinde karıştıralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Daha sonra hamurdan 30 parça koparalım. Her bezenin üzerine nişasta serpip yufka açalım. Açılan yufkaların içine ceviz serpelim. Yufkayı oklavanın üzerinde ikiye keselim. Kesilen yufkaları oklavada büzerek sıyırp uçlarını birleştirelim.
Hazırladığımız bülbül yuvalarını tepsiye dizelim. 1 paket margarini eritip bülbül yuvası tatlısın üzerinde gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Tatlıları fırından aldıktan sonra önceden hazırladığımız şerbeti, bülbül yuvasının üzerine dökelim.
Sitemizde yer alan diğer tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.