AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Burberry kek tarifi

Merve’nin Burberry kek nasıl yapılır? Burberry keki tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Sevgili kuzenim Merve geçenlerde nefis bir Burberry kek pasta yaptı ve kendisinden bu güzel kek pastanın tarifini istemiştim. Sağ olsun o da beni kırmadı ve tarifini bizler ile paylaştı.

Kuru kek malzemeleri

3 bardak un
0.75 bardak kakao
1.5 bardak seker
1 paket kabartma tozu
2 cay kaşığı soda

Islak kek malzemeleri

0.5 bardak sıvı yağ
1.5 bardak sut
2 yumurta
vanilya
1 bardak ilik kahve (Nescafe)

Kek krema malzemesi

60g tereyag,
2 yemek kaşığı sut,
2 yemek kasesi kakao,
240 gr pudra şekeri.

Burberry keki tarifi

Burberry kek yapımı için gerekli malzemeler tamam ise Jypha Merve hanım’a ait bu özel pasta ve kek tarifi ile nefis kekimizi yapmaya başlayabiliriz. Önce Fırını ısıtın (200 derece/orta ısı) ve tepsinizi yağlayıp unlayın. Kuru malzemeleri büyük bir kaba eleyin. Islak malzemeleri ekleyip karıştırın (fazla karıştırmaktan kaçının, ve karışımı cok fazla bekletmeyin). Yaklaşık 20 dk pişirin, (tepsinin büyüklüğüne göre/miktara göre). Kekiniz soğurken araya süreceğiniz kremayı hazırlayabilirsiniz (opsiyonel).

Kek kreması yapılışı

Kısık ateşte (şeker hariç) malzemeleri eritin ve biraz soğumasını bekleyin, pudra şekerini çeyrek çeyrek ekleyip çırpın, pürüzsüz bir krema elde edene kadar. İki kek diliminin arasına sürün ve birleştirin (iki ayrı tepside pişirebilir veya ikiye bölebilirsiniz). Eğer süslemek isterseniz, hazır kaplama hamurlarını istediğiniz renklerde yoğurup, (ayrı renkleri de hazır alabilirsiniz) istediğiniz şekilde kesip kekinizi bunlarla kaplayabilirsiniz. Önemli olan, bunun keke yapışmamasını sağlamak için kekin yüzeyine marmelat/reçel türü yapışkan sürmenizdir, yoksa hamur sabit kalmaz ve dökülür. Merve’nin Burberry keki artık hazırdır. Yapanlara da yiyenlere de Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.