AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Cevizli tavuk tarifi

Çerkez tavuğu ya da Abaza tavuğu olarak bilinen cevizli tavuk nasıl yapılır? Cevizli tavuk tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Cevizli malzemesi

1 bütün tavuk
yarım kilo ceviz
3 çorba kaşığı acıka
2 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
2 su bardağı abısta (mamursa)

Cevizli tavuk tarifi

Tavuğu üzerini örtecek kadar su ile dolu tencereye koyun içine dörde bölünmüş soğanı ve bütün sarımsakları atın, biraz diri haşlayın. Tavuğu sıcak suyun içinden çıkartın, etlerini kemiklerinden lokmalık parçalar olacak şekilde ayırıp didin. Tavuk suyu soğurken; bir tarafta cevizi makineden geçirin, çok ince öğütülmüş olsun.

Cevizin içine acıka’yı koyun bir kere daha makineden geçirin. Bir kepçe tavuk suyu ilave edip avucunuzla alıp bir bardağa sıkın. Bardak dolana kadar çekmiş olduğunuz cevizlere bu işlemi yapın. Elde ettiğimiz bu ceviz yağı dolu bardağı kenara koyun acıka ile makinede çekilmiş ceviz, abısta (mamursa) ve tavuğun kalan suyu ile yavaş yavaş makine de karıştırınız.

Boza kıvamına gelince tavuk suyu eklemeyi kesebilirsiniz. Elde etmiş olduğumuz sosu didilmiş tavukların üzerine dökelim, karıştıralım üzerini bardağa çıkartmış olduğumuz kırmızı ceviz yağı ile süsleyelim..

Değişik tavuk tarifleri ve sebze yemekleri için ekteki sayfaları inceleyebilirsiniz.