AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Çikolatalı pasta tarifi

Çikolatalı pasta nasıl yapılır? Çikolata pastası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Çikolata; ikiçenekliler cinsi kakao ağacının meyvesinden yapılır. İçeriğine şeker, süt, fındık, fıstık gibi ekstra besin maddeleri de katılıp farklı çeşitleri yapılabilen bir yiyecektir. Sade tüketilmesi dışında, tatlılar ve pastalar için de sık kullanılır.  Daha önce paylaştığımız irmikli çikolatalı pasta tarifi için ekli linki inceleyebilirsiniz. Ayrıca meyve şekerlemeli çikolatalı bahar pastası tarifi içinde ekli linki ziyaret edebilirsiniz.

Çikolatalı pasta malzemeleri

1,5 su bardağı nescafeli su
1 adet hazır pasta keki
yarım litre süt
2 kaşık un
1 paket krem şanti
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
50 gram çikolata
süslemek için fındık

>Çikolatalı pasta tarifi

Çikolatalı pasta yapımı için önce pasta kekini nescafeli su ile ıslatalım. Tencereye un, şeker, yumurta sarısı, margarin, süt ve vanilya koyalım. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım. Ateşe koyalım. Katılaşıp göz göz olana kadar pişirmeye devam edelim.

Ateşten indirip iyice soğutalım. Karışımın içine 1 paket krem şanti koyalım. Mikserle çırpalım. Keki enine 3 parçaya ayıralım. Hazırladığımız kremayı kekin bir parçasına sürelim. Servis tabağına yerleştirelim. Fıstık ve çikolata rendesi serpelim. İkinci katı koyalım. Tekrar krema sürelim. Onunda üzerine çikolata ve fıstık rendesi serpelim. Üçüncü katı da üzerine koyalım.

Üstüne beyaz krema sürelim. Kalan kremaya kakaoyu karıştıralım. Bu karışımla pastanın yanlarını sıvayalım. Üzerini dilediğimiz gibi şekillendirebiliriz. Çikolatalı pastayı 1 gece dolapta bekletelim. Sonrasında çikolatalı pasta tarifi ile yaptığımı pastamız servis için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.