AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Çilekli parfe tarifi

Çilekli parfe nasıl yapılır? Çilekli parfe tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

8 Kişilik çilekli parfe malzemesi

100 gram margarin
300 gram krem peynir
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı krem şanti
1 su bardağı fındık
200 gram kuru üzüm
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
250 gram çilek

Çilekli parfe tarifi

Önce; margarini iyice yumuşayıncaya dek oda sıcaklığında bekletiniz. Daha sonra yumuşamış olan margarini, krem peynir, yarım su bardağı toz şeker ve su bardağı krem şanti ile karıştırınız.
Ayıklanmış ve yıkanmış kuru üzüm, 1 su bardağı dolusu fındık, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu da ekleyiniz. Ayıklayıp, yıkadığınız çilekleri büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölebilirsiniz.
Çilekleri de karışıma ekleyiniz. Orta büyüklükte bir kalıbı hafifçe ıslatın ve hazırladığınız karışımı kalıba boşaltın. Bir gece buzlukta bekletin. Kalıbının kenarlarını bıçak ile düzgünce tatlıdan ayırarak kalıptan çıkartın ve parfeyi servis tabağına alın. Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletip, servis yapabilirsiniz.
Çilekli parfe tarifi ile hazırladığınız tatlınız servise hazırdır. Afiyetler olsun. Ayrıca Haşhaşlı parfe tarifi ve vişneli parfe tarifi ekli sayfalarımızda paylaşılmıştır.
Sitemizde yer alan diğer tatlı tarifleri için de ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.