AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Coco Chanel

19 Ocak 1883 doğumlu Fransız moda tasarımcısı ve modacı Gabrielle Bonheur Chanel tüm dünyada takma adı olan Coco Chanel adı ile tanınmaktadır.

Coco Chanel; 1. dünya savaşı sonrası yıllarda dönemin yaygın olarak kullanılan elbise etek boylarında bir devrim niteliğinde olan değişimi başlatmıştır. “Dönem  savaş dönemi ve kumaşlardan tasarruf etmek gerek!” söylemini tatbik etmesi ile günümüzde de halen çok tercih edilen dizin 3 parmak altındaki etek boyları ile diz altı etek modasını başlatan kişidir. Bu etek boyu chanel etek boyu olarak da bilinmektedir.

Coco Chanel; pek çok moda tasarımcısının aksine modacı terimini layığı ile hak eden nadir moda tasarımcıları arasındadır. Coco Chanel’in moda olarak hayatımıza kattığı trendler sadece etek boyu’nda yaptığı değişiklik de değildir. “the Little black dress” olarak bilinen küçük siyah elbise modası 1920’li yıllarda Chanel tarafından kadınların hayatına katılmıştır. Aynı zamanda dönemin yaygın olarak sadece iç çamaşır olarak kullanılan korseleri, elbiseler üzerinde de kullanarak yeni bir trend başlatmıştır. Ayrıca adını taşıyan Chanel 5 adlı parfüm de dünya’da en beğenilen parfümler arasında yerini almıştır. Tasarladığı abiye elbise modelleri ve gece elbiseleri ise dönemin ünlüleri tarafından en rağbet edilen abiye kıyafetler arasındadır.

Fransız haute couture sendikası tarafından onaylı sayılı haute couture moda evleri arasında olan Chanel firmasının kurucusu Coco Chanel hakkında toplumumuzda pek bilinmeyen gerçeklerden biri de; Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile 1930 yılında Türk silahlı kuvvetlerinin giydiği askeri kıyafetleri tasarlamış olduğudur.  Bu tasarladığı askeri kıyafet tasarımları 1980’li yıllara dek değiştirilmeden kullanılmıştır.

1909-1910 yılları arasında kurduğu Chanel moda evi ; Coco Chanel’in vefat ettiği 10 ocak 1971 tarihinden sonra da, kapanmayıp günümüze de faaliyetlerini sürdürmektedir. 2004 yılından beridir, günümüzün en başarılı moda duayenlerinden biri sayılan Karl Lagerfeld Chanel firmasının baş desinatörlüğünü yapmaktadır.

Sitemizden haute couture ustaları ve modacılar ile moda tasarımcıları hakkındaki sayfalarımızı takip ederek moda dünyasına yön verenler hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

Sayfamızı ziyaret ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.