AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

CTRL tuşları nasıl kullanılır ?

Ctrl a b c d e f g h i j k l m n o p r s t u v y z tuşları ne işe yarar? Ctrl kısa yol tuşları nasıl kullanılır? Fonksiyonları nedir ? yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Ctrl tuşu; klavye kontrol ve kısa yol tuşları görevi görür. Ctrl kkısa yol tuşuna basılı tutarak harflerden birine bastığınızda size büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Özellikle web tasarımda ve seo çalışmaları yaparken bu tuşları kullanmayı bilmek büyük kolaylıklar sağlar. Yazımızdan ctrl tuşlarının fonksiyonları ve kolaylıkları için bilgileri inceleyin.

(Windows kısayol tuşları içinde ekli sayfayı inceleyebilirsiniz.)

CTRL A : CTRL tuşu ile A harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ekranda göreceğiniz tüm maviye dönüşe alanları.. ki , bunlar; satır , resim, yazı , tema ve şablon veya kutucuklar olabilir… Sayfa ya da satırdaki dokümantasyonun topunu birden klavye kontrol tuşları le işlemler için kullanımınıza amade hale gelmiş olur . )

CTRL B : CTRL tuşu ile B harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, Sık kullanılanları düzenle paneline ulaşırsınız.

CTRL C : CTRL tuşu ile C harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; ekranda gördüğünüz tüm maviye dönüşe alanları ki.. bunlar; satır , resim, yazı , tema ve şablon ve kutucuklar olabilir… Yani ! mause’unuzu kullanarak {klik + sürükle metodu ile sayfa ya da satırda seçilmiş kısmi alanın} veyahut CTRL A tuşu ile {sayfa ya da satırın tamamının} topunu birden 😀 bilgisayarın geçici hafızasına kopyalamış olursunuz : ) = mause sağ tuş; copy .)

CTRL D : CTRL tuşu ile D harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) bulunduğunuz sayfayı sık kullanılanlarınıza yani yer imlerinize ekleyebilirsiniz.

CTRL E : CTRL tuşu ile E harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) bulunduğunuz tarayıcı sayfasının search (arama) satırına ulaşırsınız.

CTRL F : CTRL tuşu ile F harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) mesela uzunca bir sayfadasınız ve aradığınız bir kelime ya da cümle bu sayfanın neresinde gel de bul şimdi.. diye kara kara düşünmeyin : ) çıkan satıra ;aradığınızı yazın eğer o sayfa içinde aradığınız kelime bulunmakta ise size o satırı gösterecektir. { aradığınız satır o da değilse gene üzülmeyin . ) sonrakini bul – öncekini bul seçeneklerini kullanın : }

CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) İlginç bir kısa yol : )) not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa : )) tekrar ctrl g : )) satır tekrar eski yerine..

CTRL H : CTRL tuşu ile H harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) Bilgisayarınızdaki sayfa gezintileri geçmişinize ulaşırsınız

CTRL I : CTRL tuşu ile I harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) Sık kullanılanlar listenize ulaşırsınız.

CTRL J : CTRL tuşu ile J harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) karşıdan yüklemeler sayfanızı açarsınız.

CTRL K : CTRL tuşu ile K harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) Aynı tarayıcı panelinde, başka bir sekmede bulunduğunuz sayfa açılır.

CTRL L : CTRL tuşu ile L harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) işin doğrusu şu ana dek bir işime lazım olmadı 😀

CTRL N : CTRL tuşu ile N harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) başka bir sayfada, yeni bir tarayıcı satırı açarsınız.

CTRL O : CTRL tuşu ile O tuşuna aynı anda basarsanız ; ) Açılan kutucuğa bir belgenin internet adresini yazın, internet explorer sizin için açacaktır.

CTRL P : CTRL tuşu ile P tuşuna aynı anda basarsanız ; ) Kısa yoldan yazıcınızın bağlantı panelinizi açarsınız : )

CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.

CTRL S : CTRL tuşu ile S harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) bulunduğunuz sayfayı kayıt eder.

CTRL T : CTRL tuşu ile T harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) aynı tarayıcı sayfası içinde; başka yeni bir sekme açarsınız .

CTRL X : CTRL tuşu ile X harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) mause ile üzerinde sürükle seç ile belirlediğiniz alanı kestiniz, attınız : ))

CTRL V : CTRL tuşu ile V harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; CTRL C ile geçici olarak bilgisayarın hafızasına kopyalamış olduğunuz doküman veya satır, resim, yazı, tema ve şablon ve kutucuklar vs.’yi mauseniz ile cliklediğiniz alana yapıştırabilirsiniz. : ) = mause sağ tuş;copy paste . ) hani bazen de bir seçim yapmamız gerekirde sonrasında bazen pişman oluruz ya… : ) işte ona istinaden . )

CTRL Z : CTRL tuşu ile Z harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; Mesela bir dokümanda yaptığınız değişiklikten pişman oldunuz : ) her tıklamanızda size en son yaptığınız değişiklikten itibaren geri dönüş imkanı sağlar . ) fakat unutmayın geri dönüşün tekrar ileriye dönüşü yoktur . ) tabii demokrasilerde de çareler tükenmezmiş ; ) program düzenleyicinizin genelde üst kısmında bulunan sol alta ve sağ alta bakan okları kullanarak düzenlemelerinizde ileri veya geri dönüşler yapabilirsiniz : )

CTRL Y : CTRL tuşu ile Y harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) ctrl z tuşu ile geri gittiğiniz gibi bu sefer de ileri gidersiniz. Yani ctrl Z geri, ctrl Y ileri . ) ..

CTRL 2 : CTRL tuşu ile 2 harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; ) Tarayıcınızda ki 2. açık sekmeye ulaşırsınız CTRL 1 ile 1. sekmeye, CTRL 3 ile 3. sekmeye’e , CTRL 4 ile 4. sekmeye gidersiniz . )

CTRL F11 : CTRL tuşu ile F11 tuşuna aynı anda basarsanız ; ) dont panic : )) sadece sayfa büyüdü ! ) Gülümseyin tam ekrandasınız ; ) mause’nizin okunu sayfanın en üstüne getirerek tarayıcı satırınıza da ulaşabilirsiniz 🙂 tam ekran kullanımını sevmediyseniz aynı yöntemle geri dönüş yapabilirsiniz . ) yani Ctrl F11 okus pokus :))

CTRL W : CTRL tuşu ile W tuşuna aynı anda basarsanız ; ) panic normal : )) Gülümseyin ; ) tarayıcıda bulunduğunuz sekmeyi kapattınız ! )