AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Dana salçası tarifi

Dana salçası yani fon dö vo veya Demi glace sos (Dömi glas sos) nasıl yapılır ? Dana salçası tarifi ve yapımı için gereken malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

5 litre demi glas (Dana salçası) malzemesi

2.5 kilo dana kemiği
250 gram yağ
250 gram un
250 gram domates salçası
50 gram tuz
Sebze buketi tarifi karışımının yarı miktarı, baharatı ayrı olarak.
250 gram beyaz şarap
250 gram kırmızı şarap
50 gram et suyu, yoksa su

Dömi glas sos tarifi

Dana salçası yapımı için önce kemikleri 5’er cm büyüklüğünde kırınız ve yağı dibi kalın bir tencereye veya tepsiye koyup iyice kızdırın. Kemikleri ilave ediniz. Ağaç spatula ile zaman zaman karıştırarak fırında veya ocağın üzerinde kemikleri sarı bir renk alıncaya kadar kavurunuz. Hemen unu ilave edip, devamlı dikkatlice karıştırarak 3 dakika kadar kavurunuz ve sebze karışımını ilave edip, 2 dakika daha karıştırarak kavurunuz. Salçasını ve baharatını ilave edip 2 dakika daha kavurup şarapları ilave ediniz ve bir kere karıştırıp, pişireceğiniz tencereye sıyırarak boşaltınız. Üzerine suyunu ve tuzunu ilave edip spatula ile kaynayıncaya dek karıştırınız. Kaynadıktan sonra da zaman zaman karıştırarak ve devamlı ağır ateşte kaynatarak üzerine toplanacak yağ ve köpükleri tamamen alınız. İlk koyduğunuz su seviyesine bir işaret koyarak kaynarken çektiği su kadar su ilave edip 3 saat kaynatın. Sonra hemen süzdürüp arzu ettiğiniz zaman kullanınız. Afiyet olsun.

Not: Kavrulurken kemiklerin veya herhangi bir malzemenin yanması sosta acılık yapar! Bu soslar devamlı soğutularak buzluklarda muhafaza edilir ve günlük yapılan soslar bu soslardan yapılır. Yalnız bir soğuk suyun içine oturtup karıştırarak soğutmalı ve buzdolabına koymalıdır. Sıcak veya ılık iken buzdolabına konan soslar hemen ekşir.

Farklı sos tarifleri için ekli kategori sayfalarını da incelemenizi öneriyoruz.