AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Domatesli çinakop nasıl yapılır? Domatesli çinakop tarifi ve domatesli çinakop yapımı sitemizde paylaşıldı.

Domatesli çinakop

Domatesli çinakop nasıl yapılır? Domatesli çinakop tarifi ve domatesli çinakop yapımı sitemizde paylaşıldı. Domatesli çinakop yapımı için gereken malzemeleri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Çoğunlukla çinekop olarak yanlış yazılan ve telaffuz edilen bu balığın tarifini paylaşmadan önce çinakop balığı hakkında bilgi paylaşalım. Lüfer ailesine mensup bu balık için lüfer ızgara tarifi sayfasında da bazı bilgiler sunmuştuk. Bunlara ek yapalım. Çinakop ağırlığı 55-65 gram arasında, boyu ise 10-17 cm arasındaki lüfer yavrusuna verilen addır. Lüfer neslinin ülkemizde tükenme sınırına gelmesi nedeniyle çinakopun avlanması, ve satılması yasaklanmıştır. Fakat ithalatı yapılmaktadır.

Domatesli çinakop malzemeleri

1 Kg Çinakop
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı su
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 dolmalık kırmızı biber
Yarım demet fesleğen
Yarım demet maydanoz
1 kuru soğan
3 domates
6 biber

Domatesli çinakop tarifi

Domatesli çinekop yapımı için önce soğanın kabuğunu soyalım. Halka şeklinde doğrayalım. Domates kabuklarını soyarak dilim yapalım. Maydanozu temizledikten sonra ince kıyalım. Biberleri temizleyerek halka halinde keselim. Sosu hazırlayalım. Bunun için, su, tuz, zeytinyağı, ince kıydığımız maydanoz ve karabiberi büyük bir kaseye içinde karıştıralım.

Çinakopları ayıklayıp yıkayalım. Önceden yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üstüne soğan, halka biberleri ve dilim halindeki domatesleri yerleştirelim. Üstüne de hazırladığımız sosu gezdirerek dökelim. Fırını önceden 170°C sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım. Isınmış fırında 20 dakika pişirelim.

Fırından çıkartıktan sonra servis tabağına alalım ve çinakopların ılınmasını bekleyelim. Üstünü kırmızı biber ve taze fesleğen yapraklarıyla süsledikten sonra ılık bir sıcaklıkta iken servis yapalım. Afiyet olsun!