AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Dondurma çubuklarından raf yapımı

Dondurma çubuklarından raf nasıl yapılır? Dondurma çubuklarından raflar yapmak için gerekli malzeme listesi ve dondurma çubuğu ile raf yapımı için anlatım yazımızda!

Bugün sizlerle raf yapımı için yine malzemeleri ucuz, yapımı kolay bir yöntem paylaşacağız. Hatırlatmakta fayda var: el yapımı raflar evinizin ya da iş yerinizin duvarlarını güzelleştirmek için kullanabileceğiniz en uygun dekorasyon malzemelerinden biridir. Yapacağımız raf altıgen şeklinde olacak ve ana malzeme olarak ahşap biraz büyük ebatlı dondurma çubukları kullanacağız.

Dondurma çubuklarından raf yapmak için malzemeler

  • Dondurma Çubukları (11 x 1 cm ebatlarındaki 50’lik paketten 2 adet almanız tek raf için yeterli olacaktır. Paket fiyatı 6-7 lira civarında internetteki herhangi bir alışveriş sitesinde bulabilirsiniz.)
  • Ahşap Yapıştırıcı (Pattex’in aerosol ile birlikte satılan 200 ml şişesi 10 liraya işinizi görecektir.)
  • Vernik (Burada koyu kestane renk kullanılmış ancak şart değil. Çubukların renkli olanlarından alıp hiç renklendirmekle uğraşmayabilirsiniz.)
  • Altıgen Şema: PDF olarak internetten indirebilirsiniz. Daha sonra 2 adet çıktısını alarak sayfaları işaretli yerlerden birleştirerek kullanabilirsiniz.)
  • Fırça (Vernik kullanmayacaksanız zorunlu değil.)

Dondurma çubuğu ile raf yapma

Şema çıktısını alıp birleştirdikten sonra 3 adet çubuğun uçlarına yapıştırıcı sürerek klavuzdaki yerlerine koyalım. Daha sonra 3 tane daha koyarak altıgen şeklini tamamlayalım.

Bu işlemi 16 kat çıkana kadar devam ettirelim. Elinizde fazla çubuk varsa ve daha derin bir raf istiyorsanız daha fazla kat da çıkabilirsiniz. Katlar bittikten sonra bir süre yapıştırıcının kurumasını bekleyelim.

Yapıştırıcı kuruduktan sonra fırça yardımıyla güzelce vernikleyip kurumaya bırakalım.

Vernik de kuruduktan sonra altıgen raf yapımı bitmiş ve kullanıma hazırdır.

Dilerseniz aynı yöntemle farklı şekillerde raflar da yapabilirsiniz.

Kaynak: http://makeanddocrew.com/diy-wall-art-popsicle-stick-hexagon-shelf-part-i/

El yapımı raf nasıl yapılır merak ediyorsanız ilgilenebileceğiniz başka bir proje: Görünmez Raf Yapımı