AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Dürüm baklava tarifi

Dürüm baklava nasıl yapılır? Dürüm baklavası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Baklava; İnce açılmış yufkaların kat kat serilip içine yemiş benzeri yiyecekler konularak yapılan bir hamur tatlısıdır. Rulo şeklinde sarılarak yapılan baklavalar ise dürüm baklavası olarak bilinir. 10 kişilik dürüm baklava yapmak için malzeme listesi ve yapılışını alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Dürüm baklava malzemesi

1 kilo baklavalık un
3 adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su
Yarım kilo nişasta
400 gram tereyağı
iki buçuk su bardağı Antep fıstığı
Baklava şerbeti için malzemeler
1 kilo toz şeker
Üç buçuk su bardağı su

Dürüm baklava tarifi

Dürüm baklavası yapmak için önce unu derin bir kap içine eleyelim. Ortasını havuz gibi yaparak yumurtaları kıralım. Tuz ve suyu ekleyip sert bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini nemli bir bez ile örtüp, 20 dakika dinlendirelim.

Hamuru 12 eşit parçaya bölerek üzerine nişasta serpelim. Elimizle hamurları yassı hale getirelim. Düz bir zemin üzerinde, oklava ile alabildiğince ince ince açalım. Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpebiliriz.

Açtığımız 12 adet yufkanın üçünün aralarına eritilmiş tereyağı sürelim. Yufkaları üst üste dizelim. Son yufkanın üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpelim.  Diğer üç yufkanın da aralarına eritilmiş tereyağı sürelim. Antepfıstığını serptiğimiz yufkanın üzerine serelim.

2 adet oklavayı yufkaların kenarlarına koyalım. Oklavalar karşılıklı gelecek şekilde, yufkaları oklava ile dürüm şeklinde saralım. Ortada buluşan oklavaları yufkaya zarar vermeden yufkanın içinden çıkaralım.

Dürüm haline gelmiş yufkaları üçer parmak genişliğinde parçalar halinde keselim. Diğer hamur parçalarına da aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlanmış tepsiye rulolar altta kalacak şekilde dizelim. Eritilmiş tereyağı üzerine gezdirip, fazla yağı tepsiyi ezerek boşaltalım.

Üzerlerine yağlı kağıt koyalım. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatalım. Şurup kıvamına gelen şerbeti ocaktan alıp soğutalım. Fırından çıkardığımız tatlının üzerine dökelim. Tatlı soğuyup, şerbetini çektiği zaman dürüm baklavası tarifi ile yaptığımız baklavalar ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan baklava tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.