AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ela gözler için saç rengi seçerken nelere dikkat eidlmeli? Yazımızı inceleyin.

Ela gözler için saç rengi seçimi

Ela gözler için saç rengi seçimi nasıl yapılır? Ela göz için saç renkleri seçerken nelere dikkat edilmeli? Ela gözlüler için saç rengi önerileri yazımızda paylaşıldı!

Yeni bir saç rengi seçmek gözünüzü korkutabilir. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda renk seçeneği ve renk tonu var, doğru olanı nasıl seçersiniz? Gözlerinizin ve cildinizin rengi göz önünde bulundurulduğunda bu soruya çeşitli cevaplar vermeniz mümkün. Daha önce yeşil gözler için saç rengi seçimi önerileri sunmuştuk. Bu yazımızda ise ela renkli gözler için saç rengi seçimi yapmanıza yardımcı olacak öneriler ve ipuçları paylaşacağız.

Ela, çok yönlü göz rengidir. Bu göz rengini çok yönlü hale getiren şeylerden biri de altın, yeşil ve kahverengi birleşimidir ki bu da sayısız saç rengini tamamlar.

Renk seçimi için cilt tonunu ve gözlerde vurgulanması gereken tonları bir bütün düşünmek gerekir. Doğru saç rengini seçmenize yardımcı olma gayesi ile bir kılavuz hazırladık. Yeşil gözlere hangi saç rengi yakışır ? Renk ve ten uyumu kombinasyonuna göre cevapları alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Ela gözler için saç rengi en iyisi hangileridir?

Ela gözler için saç rengi seçimi yapmak, iki önemli faktöre dayanır. Bu faktörler; gözlerinizdeki zayıf tonlar ve cildinizdeki tonlardır.

Ela gözleri iki ayrı kategoriye ayrılabiliriz. Ela-yeşil gözler ve ela-kahverengi gözler. Saç rengini seçme konusunda bu ton farkı ön plana çıkar. Yeşil tonlu ela gözler platin sarısı ve kahverengi gibi serin tonları çıkarmada daha iyidir. Sıcak, kahverengi tonlu gözlerin zengin sarı, kırmızı ve kahverengi ile en iyi şekilde görünmesi mümkündür.

Öte yandan, cilt tonunuzu belirlemek biraz daha karmaşıktır. Bunu yapmanın en kolay yolu, güneşte durunca bileğinize bakmaktır. Ne renk olduklarını görmek için damarlarınıza bakın. Eğer mavi veya mor gibi görünüyorsa, serin tonlar, oysa yeşil gibi görünüyorsa, sıcak tonlara sahipsiniz. Mavi veya yeşil olup olmadığını anlayamıyorsanız, nötr bir cilt tonunuzun olması mümkündür. Nötr cilt tonuna zeytin derisi de denir.

Bu iki faktörü düşündüğünüzde, sizin için en iyi saç rengini uygulamak için aşağıdaki kılavuzu izleyin.

Cilt tonlarına göre ela gözler için saç rengi fikirleri

(Beyaz tenli ela gözlere hangi saç rengi yakışır bu soru serin tonlar içinde cevaplanmıştır.)

Ela gözler ve sıcak tonlar için en iyi saç rengi

Beyaz cildiniz varsa, cildinizdeki tonlar, saç rengi için size hangi rengin en iyi görüneceğini belirler. Sıcak bir cilt tonu olanlar için zengin sarı veya kırmızı esaslı renk seçimi yanlış olmaz. Açık renk ve koyu tonlu saç rengi, dikkat çekici ciltli insanlarda iyi görünür.

Ten rengi olarak sıcak tonlu insanlar çok yaygındır. Cildinizin sarı tonları vardır ve ela gözleriniz muhtemelen ela kahverengidir. Bu kombinasyon, sıcak tonlu saç rengi için en üst derecede uyum sağlar.

Açık tonlu bronz tenli kadınlarda kırmızı ve pembemsi tonlar çok hoş durur. Bu renkler gözlerinizdeki altın sarısını ortaya çıkarır. Gözlerdeki yeşili tamamlayan harika bir renk seçeneğidir. Cildinizin tonundan daha hafif olan altın sarısı ve karamel sarışınlar da harika bir görünüm sunar. Sıcak tonlu cilt, portakal renkleriyle iyi görünen çok az renklerden biridir. Pembeyle zengin, sıcak kahverengi saça bakmak da harika bir fikir olabilir.

Kahverengi tonları söz konusu olduğunda, sıcak cilt tonları zengin çikolata ve kestane kahve renginde muhteşem görünüyor. Bununla birlikte, kahverengi saçlar gözdeki yeşil görünümü bastırabilir.

Doğal saç renginin birkaç tonunda kalmanız önerilirken, zengin altın sarısı gibi hafif saç renkleri, ela gözlerini ve cildinizi son derece iyi tamamlar.

Ela gözlü, sıcak tonlu tenliler hangi saç renginden kaçınmalıdır?

Kül Kahverengi cildinizin yıkanmış görünmesine neden olur ve en iyisi kaçınılmalıdır. Platin sarışın gibi soğuk renklerden kaçınmanızı öneririz. Cilt tonu ile istenmeyen bir kontrast yaratırlar. Mavi veya yeşil esaslı renkler de sıcak cildi iyi göstermez. cildinizin yıkanmış(ıslak) görünmesine neden olabilir. Siyah, sıcak tonlu kadınlar için kaçınılması gereken renkler arasındadır.

Ela gözler ve serin tonlar için en iyi saç rengi

Siyah, serin tonlu cilt ve ela gözlü kadınlar için mükemmel bir seçenektir. Koyu renk, gözlerindeki yeşil ve altın sarısını ortaya çıkararak güzel bir kontrast oluşturur.

Sarışın, kül kahverengi ve fındık kahverengisi serin bir cilt tonunu tamamlar ve gözlerinizdeki sarı lekeleri ortaya çıkarır. Çikolatadan daha koyu renge sahip olanlarda, yeşil lekeleri ortaya çıkarır. Hafif sarışın, platin sarışın, beyaz sarışın ile serin gümüş tonları, serin tonlu kadınları en iyi şekilde gösteren renklerdir. Bu açık renkler gözlerdeki yeşili de vurgularla destekler. Cesur renkler için, mavi ve yeşil bazlı renklerle iyi çalışır.

Ela gözlü ve serin ton tenliler hangi saç renginden kaçınmalıdır

Yüzünüzün soluk görünmesini sağlayabilmeniz için soğuk cildiniz olması durumunda, kırmızı esaslı renklerden kaçınmak gerekir. Zengin renkli sarı ile çilek ve turuncu tonlar bu cilt tonuna çok uygun değildir. Sarı esaslı kahverengiler de serin cilt tonlarıyla iyi gitmez.

Ela gözler ve zeytin cilt tonları için en iyi saç rengi

Zeytin tenli cildiniz varsa şanslısınız. Sadece ela göz renginiz varsa herhangi bir saç rengi deneyebilirsiniz! Zeytin renkli deri, pratik olarak her şeyle iyi eşleşebilen nötr cilt tonu olarak da adlandırılır. Sarışınlar, kahverengiler, siyahlar veya maviler- hepsi ile uyum sağlar.

Tam sarışın veya hafif platin sarışına gelelim. Sıcak ve serin tonlamalı sarışın renkler zeytin renk cildiyle harika görünür. Gözlerinizdeki yeşili vurgulama istiyorsanız daha açık renk tonlarını seçin ve sarıyı vurgulamak için sıcak tonları seçin.

Kahverengi ton seçerken, en iyi sonuç için doğal saç rengini birkaç ton artırmak iyi bir fikirdir. Daha koyu kahverengi gözlerindeki yeşil rengi çıkarabilir. Kırmızı, parlak veya derin tonların neredeyse tümü zeytin tipi cilt derisinde güzel görünüyor. Ayrıca, ela gözlerinizdeki yeşil ile güzel bir kontrast oluşturur.
Siyah da zeytin tipi cilt olan kadınlar için mükemmel bir seçenektir.

Ela gözlü, zeytin tonlu tenliler hangi saç renginden kaçınmalıdır?

Turuncu bazlı renklerden kaçının, çünkü bunlar cilt tonunuza çok yakın olabilir. Bazı kül kahve rengileri ve sarışınlar yüzünüzün yıkanmış görünmesine neden olabilir.

Ela gözler ve soğuk tonlu cilt için en iyi saç rengi

Ela gözler en çok koyu ciltte dikkat çekici olma eğilimi taşır. Bu güzel kombinasyonu tamamlayan bir saç rengi istemek doğaldır. Soğuk tonlu koyu renkli cilt çiftleri ile ela gözleri tamamlayan çok sayıda saç rengi kullanmak mümkündür. Bu tercihlerin çoğunluğu gayet iyi uyum sağlar.

Zengin sarışınlar ve tam sarışınlar gibi sarı bazlı renkler, bronzlaştırılmış serin tonlamalı cilt sahiplerinde çok güzel görünür. Sarı esaslı vurgulamalara sahip koyu kahverengiler, gözlerdeki altın ve yeşil lekeleri ortaya çıkarmakta iyidir. Mor ve mavi esaslı renkler bu cilt renginde şaşırtıcı görünüyor. Bordo, ela gözlerinizi vurgulamak isterseniz en iyi sonucu verir. Sarı veya kırmızı tabanlı kült saç modeline sahip siyah saçlar da mükemmel görünmektedir.

Ela gözlü, soğuk tonlu tenliler hangi saç renginden kaçınmalıdır

Turuncu bir tabanlı saç rengini önlemek en iyisidir. Cildinizin rengine çok yakın olan renkler karışabilir ve hoş görünmeyebilir.

Artık elinizde, cilt tonunuza bağlı olarak, ela gözler için saç rengi seçme konusunda eksiksiz kılavuzunuz var. Elde edilen bu bilgilerle, seçtiğiniz renk sizin için hangi renklerin iyi olduğuna karar vermenizi ve gözleriniz ile saçınız arasındaki uyumdan mutluluk duymanızı dileriz.