AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Eldeki eklem ağrısı neden olur? Eldeki eklem ağrılarına ne iyi gelir? Eldeki eklem ağrısı için bitkisel tedavi yöntemleri ve öneriler sayfamızda.

Eldeki eklem ağrısı

Eldeki eklem ağrıları neden olur? Eldeki eklem ağrılarına ne iyi gelir? Eldeki eklem ağrısı için bitkisel tedavi yöntemleri ve önerileri sayfamızdan inceleyin.

Eldeki eklem ağrısı sebeplerinden biri olan Artrit; en sık görülen eklem ağrısı tipidir. Kıkırdak bozulmasının bir sonucu olarak ortaya çıkar kemik yapısını etkiler. Çoğu harekette ellerimizi ve parmaklarımızı kullandığımız için, artrit rahatsızlık ve tedirginlik nedeni olabilir. Şişkin parmaklar, eklem iltihabı, sertlik ve ağrıyla el iltihabı bunun belirtileridir.

Tıbbi alandaki ilerlemeler, çeşitli artrit semptomlarını kontrol etmek için birçok yöntem geliştirilmesini sağlamıştır. İlaçlarla birlikte, parmaklarınızın ve ellerinizin durumunu iyileştirmek için kolay ancak son derece etkili doğal ilaçları deneyebilirsiniz.

Eldeki eklem ağrısı sebeplerinden biri olan artrit oluşumunu engelleme için en iyi 10 yöntemi sayfamızda paylaşıyoruz. Ayrıca, doğru teşhis ve tedavi için doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Buz Paketi

Soğuk terapi, el artritinden mustarip olanlar için iyidir. Buz paketleri, ezilmiş buz veya bir paket dondurulmuş sebze dolu bir plastik torba kullanabilirsiniz.

Etkilenen eller ve parmaklardaki artrit için buz paketlerinin düzenli olarak uygulanması tahrişi azaltacak ve acıyı azaltacaktır. Bununla birlikte, farklı kişilerin soğuk tedaviye farklı tepki verebileceğini akılda tutmak önemlidir.

Buz paketini etkilenen bölüme birkaç dakika koyun ve sonra tekrarlayın. Bu tedaviye günde birkaç kez yaklaşık 20 dakika devam edin.

Soğuk presi bir seferde yalnızca bir veya iki defa uygulayın ve donmayı önlemek için buz paketi ile cilt arasına ince bir havlu koyduğunuzdan emin olun.

Elma Sirkesi

Anti-inflamatuar ve alkalin oluşturan özelliklere sahiptir; bu da, artrit kaynaklı eldeki eklem ağrıları ve sertliği azaltmaya yardımcı olur.

Her gün bir çorba kaşığı organik elma sirkesi ve biraz bal ile karıştırılmış bir bardak sıcak su için. Alternatif olarak, bir fincan sıcak elma sirkesi içinde çeyrek fincan veya bir buçuk çay kaşığı toz biber ekleyin. Ağrılı eklemi yaklaşık 15 dakika kadar ıslatıp durulayın. İyileşene kadar günlük tekrarlayın.

Zencefil

Artrit ağrısı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olan antioksidan ve antienflamatuar özellikler içerir. Bu bitkiyi gıdalarınıza ekleyebilir ve faydalarını çoğaltmak için zencefil çayı içebilirsiniz.

Zencefil çayı yapmak için önce zencefil parçasını kesin. 10 dakika boyunca bir bardak suda kaynatın. Rahatlamak için bu çayı günde iki veya üç kez sıkın ve için.

Bal ve tarçın

Eldeki eklem ağrıları için kullanabileceğiniz doğal besinler arasında bal ile tarçın tozu kombinasyonu vardır. Bu karışım eldeki artriti tedavi etmek için mükemmel bir doğal yoldur.  Mükemmel iyileştirme özelliklerinden dolayı sert kasları rahatlatmaya yardımcı olur.

Ellerde artrit için tarçın ve bal ilacını deneyin derim. Tarçın iyi anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahipken balın antiseptik özellikleri vardır.

Bir çorba kaşığı bal ve bir buçuk tatlı kaşığı tarçın tozunu karıştırın. Bu karışımı her sabah aç karnına birkaç hafta veya etkileyici sonuçlar elde edilinceye kadar yiyin.

Epsom tuzu

Artrit ile ilişkili sertlik, iltihaplanma ve ağrı azaltmak için iyidir. Kemik mineralizasyonu için önemli olan zengin bir magnezyum kaynağıdır. Eldeki eklem ağrıları şikayeti olan hastalarının çoğu demineralize kemiklere sahiptir. Ayrıca, magnezyum sinir ağrılarını azaltmaya yardımcı olur.

Iki bardak Epsom tuzunu ılık banyo suyunda karıştırın. Ellerinizi 20-30 dakika bekletin. Bunu birkaç hafta boyunca haftanın üç günü veya sonuçtan memnun kalana kadar yapın.

Zeytinyağı

Zeytinyağı ile artrite bağlı iltihap arasında kuvvetli bir bağ vardır. Zeytinyağında bulunan oleokanital olarak bilinen özel bir bileşik, pro-inflamatuar COX-1 ve COX-2 enzimlerinin üretimini önlemeye yardımcı olur. Bu özelliği ile eldeki eklem ağrıları engelleme de etkilidir.

Zeytinyağı, elleriniz ve parmaklarınız için bir masaj yağı olarak kullanılabilir. 2-4 çorba kaşığı sıcak zeytin yağına birkaç damla lavanta yağı ilave edin ve rahatsızlığı ve iltihaplanmayı hafifletmek için hafif darbeler ile etkilenen bölgeye masaj uygulayın. Ayrıca, romatoid artrit riskini azaltmak için yemeklerde zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Zerdeçal

Antioksidan ve antienflamatuar özelliklere , zerdeçal El artrit tedavisi için popüler bir bileşendir. Zerdeçal da antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Bir çay kaşığı zerdeçal bir bardak sıcak sütle birlikte biraz bal ekleyip günde bir kez için. Ayrıca baharatlı zerdeçal sütünü de deneyebilirsiniz.

Alternatif olarak, bir litre su ısıtın, bir çorba kaşığı zerdeçal tozu ekleyin ve çözeltiyi 10 dakika kaynatın. Soğumasını bekleyin ve sonra da her gün için.

Sarımsak

Eldeki eklem ağrısı tedavisi için etkili bir başka katkı maddesi ise sarımsaktır. Artrit ile ilişkili ağrı ve iltihabı azaltan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Eklem ağrısı ve iltihabı hafifleten kükürt içerir. Artı, sarımsakta bulunan selenyum antiromatizmal etkilere sahiptir.

Sarımsağı tercihinize göre çiğ veya pişmiş şekilde düzenli olarak yiyin. Ayrıca, iki çorba kaşığı hardal yağı içinde iki diş kıyılmış (doğranmış) sarımsak ekleyin ve pişirin. Isıyı kapatın ve yağın rahatça soğumasına izin verin. Son olarak, etkilenen bölgede uygulayın ve hafifçe masaj yapın. Değişimi görene kadar işlemi iki kez tekrarlayın.

Çemen tohumu

Araştırmalar sonucu çemenin artrit ile ilişkili inflamasyonun tedavisinde yardımcı olabileceği bulunmuştur.

Bir çay kaşığı çemen tohumunu bir gece suda bekletin. Ertesi sabah, tohumları ye ve suyunu kullanın. Bunu birkaç ay boyunca günlük yapın.

Hint yağı

Güçlü tıbbi ve iyileştirici güçlere sahiptir. Hintyağı yağında bulunan risinoleik asit olarak bilinen bileşen analjezik ve antienflamatuar özelliklere sahiptir; bu da eldeki eklem ağrıları şikayetinden kurtulmak için çok etkilidir.

Etkilenen bölgede hafifçe bazı hintyağı ile masaj yapın. Bunu ağrıyı azaltmak için günde iki kez yapın. Ayrıca, iki çorba kaşığı hint yağı kaynatıp sonra da bir bardak taze portakal suyuna ekleyebilirsiniz. Her gün kahvaltı yapmadan önce bu suyu için. Birkaç hafta içinde durumunuzda bir gelişme göreceksiniz. Dikkat: Hintyağı müshil olarak da işe yarar! Çok fazla Hint yağı içmeyin, ya da çok uzun süre kullanmayın.

Sonuç olarak, bu ev ilaçlarıyla birlikte doktorunuzun tavsiyelerini de takip etmeniz gerekiyor. Ayrıca egzersizler ve fizik tedaviler; parmaklar ve eller ile daha iyi bir eklem hareketi yapmanıza kesinlikle yardımcı olacaktır.