AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Takım elbise

Takım elbiseler için sezonun trendleri nelerdir? Takım elbise modelleri için önerileri sitemizden inceleyin. Takım elbise modası için ipuçları sayfalarımızda paylaşılıyor

Erkek takımları için kimi zaman 2 düğmeli ceket takım elbise moda olur, kimi zaman 3 düğmeli ceket ve pantalon takım elbise modelleri. Bu durum sezonun trendleri ile şekillenir. Genelde takım elbiseler yeleksiz olarak kullanılır. Fakat özel koleksiyonlarda ya da ısmarlama takım elbise dikimi yaptıranlarca yelek kullanımı oldukça yaygındır.

Değişen moda trendleri doğrultusunda tasarımcılar, koleksiyonları için günün trendleri doğrultusunda tasarımlar yapar. Hazırlanan koleksiyon tasarımcının zevkini yansıtsa da, aslında tüketicilerin arz ve talepleri doğrultusunda şekillenir. Hiç bir firma satamayacağı ürünleri imal istemez. Bu nedenle de; hazırlanan kıyafetler ile uyumlu aksesuar ve yan ürünler koleksiyonlara katılır. Takım elbiselere uyumlu gömlekler, kravatlar, papyonlar, kol düğmeleri, yaka mendilleri, şallar gibi erkek aksesuarları buna örnektir.

80’li yıllarda ve 90’lı yıllarda erkek giyim modası üzerinde hakim çizgiler 2000’li yıllarda şekil değiştirmiştir. Trendlerle beraber takım elbise kalıpları ve ceket kalıpları ile uyumlu olarak tarz değişikliğine uğramıştır. Geçmişte üretim klasik kumaş cinsleri ile yapılıyordu. Günümüzde ise nano teknoloji kumaşlar da erkek takım elbiselerinde sıklıkla kullanılır hale gelmiştir. Özellikle 2017 koleksiyonlarında nano teknolojisi ile üretilmiş kumaşlardan yapılmış takım elbiselerin sıklıkla tercih edildiğini görüyoruz. Takım ceketlerinde yakaları incelediğimizde ise; eskisi gibi ne ince yakalar, ne de kalın yakalar tercih edilmiyor. Genellikle orta karar tercih edilen yakalar hakim. Bu formlarda standart yaka genişliği 7 cm civarındadır. Ceket beden formalarına bakıldığında ise göğüs kupları oturan, beli saran ceket kalıpları kalıpları daha çok tercih edilmekte. Genel olarak piyasada en sevilen tarz; İtalyan kesim denilen takım elbiselerin de daha çok tutulduğunu gözlemledik. Tabii bu arada takım elbise için ayakkabı seçimi çok önemlidir! Bu konuyu da ayrıca dikkate almak gerektiğini hatırlatalım.

Markalar tarafından hazırlanmış yeni sezon takımlar artık sitemizde beğeninize sunulmaya başladı. Yeni paylaşımları takip etmenizi öneririz. Sayfamızı incelediğiniz için de teşekkür ederiz (: