AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Erken rezervasyon

Erken rezervasyon; Sezon öncesinde, tatil programı için yer ayırtma sistemidir. Erken rezervasyon kampanyaları ile oteller ve tatil köyleri için ucuz konaklama imkanı elde edilir. Ayrıca uçak biletleri alımında ve araç kiralama işlemlerinde de ciddi oranlarda indirimler için hak kazanılır.

Tur şirketleri tarafından sunulan fırsatlar için sayfalarımızı incelediğinizde pek çok kampanyalar görüntüleyebilir ve ilgili linklerden bu kampanyaları inceleyebilirsiniz.

Bilindiği üzere erken rezervasyon otelleri yıllık konaklama oranlarında hedeflenilen müşteri kapasitesini garanti altına almak niyeti ile bu kampanyalara iştirak ederler. Böylece yıl sonu envanterlerinde hesaplanacak olan yatak kapasitesi doluluk oranlarının garanti altına alınması amaçlanmaktadır. Sezon zamanı çok daha yüksek fiyatlar ile yapılacak konaklama bedelleri için öngörülen yıllık maliyetler hesaplanarak bir sezon zamanına göre avantajlı sayılabilecek konaklama fiyatları çıkartılır. Bu avantajlı fiyat ile sezon öncesinden tespit edilecek tarihlerde konaklamayı taahhüt eden müşteriler erken rezervasyon indirimleri için hak sahibi olurlar.

Erken rezerve yapılarak konaklama yapılması hem müşteri, hem tur şirketleri hem de konaklanacak olan tesisler için maliyetlerin önceden hesaplanması bakımından önem teşkil etmekte ve ciddi karlılıklar sağlayabilmektedir. Böylece gelir gider tabloları için ön görü yapabilmek daha kolaylaşmaktadır. Sezon içinde acaba konaklama için yer olur mu?  olmaz mı ? benzeri sıkıntılar olmaksızın, konaklama için ciddi fiyat indirimler de alınmış olarak müşteri için yeri hazırdır. Şirket için ise; yıllık hedeflediği müşteri kapasitesi oranının kesiklik sağlaması, konaklama yapılacak tesis ile yapılacak anlaşmalarda kendisine önemli kazançlar sağlayacağından özellikle tercih edilen rezervasyon modelleri arasındadır. Konaklama yapılan turistik tesisler için ise başta da belirttiğimiz üzere yıllık doluluk oranlarının tam kapasiteye ulaşmasının sağlanabilmesi için erken rezervasyon özellikle tercih sebebidir.

Ülkemizin çeşitli bölgelerinde hizmet sunan oteller ve tatil köyleri ile anlaşmalı tur firmaları tanıtımlarını sayfalarımızdan takip ederek yüksek oranda konaklama indirimleri için hak kazanabilirsiniz.

Ayrıca; Erken rezervasyon uçak biletleri için de önemli oranlarda indirimler kazanmanızı sağlamaktadır. Türk Hava yolları, Pegasus hava yolları gibi pek çok havayolu şirketi düzenledikleri dönemsel kampanyalar ile önceden satın alınan biletler için promosyonlar düzenlemektedir. Bu promasyon kampanyaları ile erken rezervasyon uçak bileti ucuz seyahat imkanı sağlar.

Erken rezervasyon yaptırmanın avantajlarından bu kadar bahsetmişken seyahat sigortasından da bahsetmemek olmaz. Erken rezervasyon sigortası kavramı seyahat sigortaları konsepti dahilinde son yıllarda hayatımıza girmiştir. Sizleri olası bir aksilik durumunda iptal olan tatil programınız için ceza ödemekten koruyan bir sigortadır. Erken rezervasyon iptali sigortası olan müşteriler tatil programının başlamasına 72 saat kalana dek bu programdan ceza ödemeden vazgeçebilme hakkına sahip olurlar. Tatil programı için taahhüt edilen bedel üzerinden %1 oranında sigorta primi ödenerek hak kazanılan erken rezervasyon sigortaları, artık pek çok tatilcinin  öncelikli tercihi olmuştur. Böylelikle olası bir aksilik sonucu tatile gidemeyecek olmasının riskini sigorta şirketine çok düşük bir meblağ ile devretmektedir.

Schengen bölgesi‘nde yer alan ülkelere yapılan seyahatlerde bir zorunluluk olan seyahat sigortaları ülkemizde artık oldukça yaygınlaşmaya başlamıştır. Son bir kaç yıldır uygulanmaya başlanan bu uygulama görülen talep üzerine genele yayılmaya başlamış ve pek çok turizm şirketi artık erken rezervasyon kampanyaları düzenlerken müşterilerine erken rezervasyon iptali sigortası yaptırabilme imkanı da sunmaya başlamışlardır.

Tatile çıkacak olanlara önerimiz; tatil paketi satın aldığınız tur şirketlerine erken rezervasyon sigortası imkanı sunup sunmadıklarını teyit etmeleridir. Belki size %1 civarında ek bir maliyet çıkartsa bile bizce ihmal edilmemesi gereken önemli bir güvencedir. Olası bir aksilik durumunda gidemeyeceğiniz bir tatil için ödeme yapmaktansa çoğu zaman 10 TL, 20 TL, max 30 TL gibi komik bir rakama denk gelen %1 fazla bir ödeme ile bu güvenceye hak kazanmak bizce en akılcı seçim olacaktır.
Tatil yapacak olanlara şimdiden keyifli tatiller dileriz.