AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Etli çiğ köfte tarifi

Etli çiğ köfte nasıl yapılır? Urfa usulü etli çiğ köfte tarifi ile yapımı ve gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Yüzyıllardan bize uzanan bir besindir çiğköfte. İçeriğindeki sayısız baharatın verdiği besin değerleri ile de hem sağlıklı hem de diyet bir yemek ya da aperatif yiyecek ceşitidir. Her yörenin kendine has bir tarzı olsa da bu paylaşımımız Şanlı Urfa yöresine ait olan tariftir. Kısaca başlıyalım ; Urfa usulü etli çiğ köfte nasıl yapılır ?

Etli çiğ köfte tarifi için gerekli çiğköfte malzemeleri alttadır.

Et çiğköfte de kıvam alması için bolca havanda dövülmelidir veya; kıyma makinesinden en az 7 veya 8 kez geçirmek gerekir.

1 kilo köftelik bulgur ve yarım kilo sinirsiz et
4 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
yarım kg hazır tat salça
yarım kg ketçap
100 gram isot pul biber
100 gram kırmızı pul biber
1 baş ince kıyılmış kuru soğan
3 diş ince kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
80 gram su
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
bir çay kaşığı kara biber
yarım demet ince kıyılmış yeşil soğanın yeşil kısmı
bir tatlı kaşığı kimyon
bir tatlı kaşığı yeni bahar

Ayrıca dilerseniz kendi damak tadınıza uygun baharatlarda katabilirsiniz.

Etli çiğköfte tarifi

Etli çiğ köfte yapmak için; Önce bulguru tepsiye koyup sonra ince kıyılmış sarımsak ve soğan ile salçaları 2.3 dakika yoğururuz. İsot ve pul biber ayrı bir kabın içerisinde su üstüne çıkacak şekilde karıştırılıp beklemeye alınır.

Daha sonra; yaklaşık 15. 20 dakika sureyle.bulgurla salça ve soğanları beraber yoğuruyoruz . Hazırladığımız karışım 20. dakikada et ile sulandırılmış pul biberlerden azar azar dökülerek 5 dakika kadar yoğurulur sonra bulgurda ilave edilerek yoğurulur.

Su ihtiyacı oldukça sulandırılmış pul biberi bitene kadar karıştırılarak yoğurulmaya devam edilir. 30. dakikada ketçap ve hazır tat salça eklenerek yoğurma işlemine devam edilir, Son olarak kalan suda bitirilinceye kadar yoğurmaya devam ederiz.

Bu işlem yaklaşık 35-40 dakika sürer. 50. dakikada baharatlar ilave edilir, yoğurulmaya devam edilir, 55. dakikada yeşillikler ilave edilir, ortalama 60-70. dakikada çiğ köfte hazır olmuş olur. Afiyet olsun!

Değişik et yemekleri için ekteki linki inceleyebilirsiniz.