AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Fıstıklı ezme tatlısı tarifi

Fıstıklı ezme tatlısı nasıl yapılır? Fıstıklı ezme tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Fıstık; Antep fıstığı, çam fıstığı, hint fıstığı (Kaju) veya yer fıstığı adıyla bilinen bitkilere ve bunların ürünlerine verilen ortak isimdir. Bu bitkiler batonik olarak benzer olmasalar dahi çerez olarak yenmeleri nedeniyle aynı adla tanımlanırlar. Yaş veya kurutulup tüketimi yapılır. Ayrıca baklava, pasta ve tatlı yaparken de sık kullanılır. Örnek olarak, fıstıklı tatlı tarifi için ekli sayfayı inceleyebilirsiniz.
Antep fıstığı; Sakız ağacıgiller türü meyve ağacı ile bu ağacın kabuklu meyvesine denir. Batonik dünyasındaki adı; Anacardiaceae’dir. Bazı yerlerde Şam fıstığı veya Urfa fıstığı olarak adlandırılır. Yaşken veya kuru yemiş olarak tüketilir. Ayrıca baklava, tatlı yapımı ve pasta yapımı içinde sık kullanılır.
Ezme; Sebze veya meyveleri ezerek elde edilen bir yiyecek türüdür. Ceviz, fındık veya fıstık ile tatlı olarak yapılanları da vardır. Sayfamızda; “Fıstıklı ezme nasıl yapılır?” aşamalarını paylaştık. Fıstıklı ezme tarifi ve fıstıklı ezme yapılışı için gerekli malzemeleri alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Fıstıklı ezme malzemesi

1 kilo öğütülmüş fıstık içi
1 kilo toz şeker
2 su bardağı su

Fıstıklı ezme tatlısı tarifi

Fıstıklı ezme yapılşı için önce tatlı şerbeti yapalım. Toz şeker ve 2 su bardağı suyu karıştıralım. Ağda kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak kaynatalım. Kıvama gelince ateşten indirelim. Soğumasını bekleyelim.
Soğuyan şerbeti 1 kilo öğütülmüş fıstık içi ile karıştıralım. Hamur kıvamına gelene dek iyice yoğuralım. Rulo haline getirdiğimiz ezme tatlıları uygun boylarda keserek servis yapabiliriz. Fıstıklı ezme tatlısı tarifi ile hazırladığımız nefis tatlılar artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan değişik tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.