AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Fındıklı kurabiye tarifi

Fındıklı kurabiye nasıl yapılır? Fındıklı kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Fındık; Kayıngiller türünden bir küçük ağaç türü ve bunun dışı yapraklı ve kabuklu meyvesidir. Kuzey yarım kürenin ılık iklime sahip kesimleri ile Türkiye’nin Karadeniz bölgesi civarında yetişir. Fındık ağacının boyu 3–4 metreye ulaşabilir. Yürek biçimindeki yaprakları tüylü ve kenarları çift dişlidir. Fındık ağaçlarının dallarından toplanır. Dert bir kabuk içindeki, yağlı ve nişastalı ürünü ağaç ile aynı isimle anılır. Genelde yaş veya kurutulup ya da kavrularak olarak yemiş şeklinde tüketilir.  Ayrıca, baklava, kek, kurabiye, pasta, tatlı gibi hamur işleri yapımı için kullanılır.

Marmelat; Belli miktarda eklenen meyve ezmeleri şekerle beraber kaynatılıp yapılır. Reçel gibi yenilmesi dışında çörekler, kurabiyeler ve tatlıların yapımında da kullanılır.

Daha önceden, fındıklı bademli kurabiye tarifini ekli sayfada paylaşmıştık. Bu sayfamızda marmelatlı ve fındıklı kurabiye yapılışını anlatacağız. Şimdi gelelim malzemeler ve tarifimize.

Fındıklı kurabiye malzemesi

125 gram fındık
125 gram margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için de kayısı ve vişne marmelatı

Fındıklı kurabiye tarifi

Fındıklı kurabiyeleri yapmak için önce margarini eritip ılık hale getirelim. Yumurta sarısı ve akını ayıralım. yumurta sarısı, soğurt, sıvıyağ, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı hamur yoğurma kabına koyalım. Krem haline gelene kadar tahta bir kaşık ile karıştıralım. Elediğimiz unu ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde yuvarlayarak yassı hale getirip ortasını hafifi çukur yapalım. Tüm hamura aynı işlemi uygulayalım. Bu hamurları önce yumurta akına sonra iri çekilmiş fındık içine bulayalım. Yağladığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.

Önceden ısıttığımız 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından alıp ılıması için bekletelim. Kurabiyelerin üzerini bir çay kaşığı meyve marmelatı ile süsleyelim. Ilık ya da soğuk servis yapacağımız fındıklı kurabiyeler artık hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.