AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Fıstıklı baklava tarifi

Fıstıklı baklava nasıl yapılır? Fıstıklı baklava tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

8 Kişilik fıstıklı baklava malzemesi

8 adet hazır baklava yufkası
250 gram tuzsuz Antep fıstığı
2 çorba kaşığı toz şeker
150 gram tuzsuz tereyağ
2 çorba kaşığı buğday nişastası

Şerbeti için malzeme

3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Fıstıklı baklava tarifi

Tatlının şerbetini hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Tatlı için kullanacağınız tepsiyi masaya koyup tüm yufkaları üzerine yayın. Bir bıçakla tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçaları ayırın.

Tepsinin üzerinde kalan parçaları ayrı bir yere alın. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip, toz şeker ekleyin. Tepsiyi yağlayıp kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yayın. Her katın arasına nişasta ve fıstık serpin, tereyağı gezdirin. Tüm yufkalar bittikten sonra baklavayı 4 parmaklık dilimler halinde kesip üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün. Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra fıstıklı baklava servise hazırdır. Dilerseniz üzerine kaymak da ilave ederek servise sunabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Sitemizde yer alan diğer tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.