AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Fotoğraflı kanaviçe yapımı

Kanaviçe, şu sıralar hanımlar arasındaki eski popülerliğine kavuşarak son yılların en gözde hobilerinden bir haline geldi. İnternet üzerinde herkes birbiri ile kanaviçe örnekleri paylaşarak bu geleneksel süsleme sanatını yaşatmak için elinden gelen katkıyı vermeye çalışıyor. Biz de kendin yap projeleri dahilinde elimizden geldiğince paylaşmaya çalışıyoruz. Bugün sizlerle paylaşacağımız fotoğraflı kanaviçe yapımı aslında birbiri ile alakasız görünen iki tekniğin çok güzel birleşimi. Bu yöntemle siz de sevdiklerinize harika el yapımı hediyeler yapabilir ya da evinizi sevdiklerinizin fotoğraflarıyla son derece estetik bir şekilde süsleyebilirsiniz. Her zaman olduğu gibi projemizin yapılışına geçmeden önce gerekli malzemelerimize bir göz atalım.

Fotoğraflı kanaviçe yapımı için gerekli malzemeler

Kasnak
Kumaş (tercihen pamuklu)
Renkli nakış ipleri
Sprey boya
Makas, iğne
Transfer baskı kağıdı
Ütü (Buharsız ütüleme seçeneği olmalı)
Lazer yazıcı

Fotoğraflı kanaviçe yapılışı

1.Adım: Sevdiğimiz herhangi bir fotoğrafı lazer yazıcı ile transfer baskı kağıdına basalım ve kumaşımızın üzerine ütü ile kumaşa baskı yapın.

2. Adım: Kasnağımızı sprey boya ile renklendirip kurumasını bekleyelim. Kuruduktan sonra üzerine fotoğraf bastığımız kumaşı kasnağa geçirelim. Ardından nakış ipi ile fotoğrafımızın üzerine çeşitli desenler işleyebiliriz. Desen işleme kısmı tamamen size kalmış. Ancak çok abartılı olmayan minik motifler işlerseniz fotoğrafı çok kapatmamış olursunuz.

Fotoğraflı kanaviçe nasıl yapılır?

Gördüğünüz gibi fotoğraflı kanaviçe yapımı gayet basit ve kolay. Bir o kadar hoş bir dekorasyon malzemesi elde etme yöntemi. Bu yöntemi kullanarak aile fotoğraflarından oluşan harika kanaviçe tablo setleri hazırlayabilirsiniz. El yapımı ev aksesuarları konusunda paylaşımları takip etmeye devam edin…