AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Gazozlu kek tarifi

Gazozlu kek nasıl yapılır? Gazozlu kek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Gazoz; Su, karbon asidi, şeker ve bazen bunlara ek olarak meyve esansı katılarak yapılır. Basınçlı havayla şişelere doldurulur. Genellikle serinletici olması için soğuk içilen bir tür içecektir. Bazen kek yapımı içinde kullanılabilir. bu sayfamızda da gazozlu kek yapılışı için bir tarif paylaşacağız.

Gazozlu kek malzemesi

3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı şeker
5 adet yumurta
1,5 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 meyveli gazoz

Gazozlu kek tarifi

Gazozlu keki yapmak için önce yumurtaları şeker ile beraber, beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım. Gazozu ilave ederek yarım dakika daha çırpalım. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Bu karışımı mikserin düşük ayarında veya çırpma teli ile iyice karıştıralım.

Kalıbı margarin ile yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltalım. Önceden ısıttığımız 170 derece ısılı fırında keki  pişirelim. Kek pişince kalıbı içinde soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra keki dilimleyerek ikram edebiliriz. Artık gazozlu kek tarifi ile pişirdiğimiz kekler servis için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.