AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Gece elbisesi için kumaş nasıl seçilmelidir?

Gece elbiselik kumaş seçerken nelere dikkat edilmelidir? Gece elbisesi için kumaş nasıl seçilir? Gece elbiselik kumaş için hangi kumaşlar tercih edilmelidir? Öneriler sayfamızda paylaşılmıştır.

Gece elbiseleri; özel davet ve organizasyon toplantılarında giyilen fantezi abiye elbiselerdir. Çoğunlukla hazır giyim üreticilerinin imalatı olan abiye elbise modelleri tercih edilmekte olsa da, istediği kalıbı veya modeli bulamayanlar ya da başkasında olmayan bir tasarımı, kendi seçtiği kumaşlar ile kullanmak isteyenler özel sipariş ısmarlama gece elbiseleri diktirmeyi tercih etmektedir.

Elbiseyi şık ve zarif gösteren faktörler; seçilen elbise modelinin kişinin beden formlarına uygunluğu, hatasız elbise kalıbı, kaliteli kesim ve dikimi kapsayan kaliteli işçilik ve dikilecek elbise için yapılacak doğru kumaş seçimidir.

Gece elbisesi için kumaş seçerken nerelere dikkat edilmelidir? Öncelikle seçilen kumaş cinsinin dikilecek modele uygun olması gerekmektedir. Modele uygunluktan kastımız; hem kumaşın cinsi hem de kumaş üzerinde varsa desen ve motiflerin dikilecek olan elbise ile olan uyumudur. Bu uyum kişinin beden formu da göz önüne alınarak belirlenmelidir. Örneğin kilolu birisi için dikilecek bir elbisede enine çizgileri olan desenli bir kumaş kişiyi daha da şişman gösterecektir.  Çizgili desenleri olan bir kumaş ile elbise diktirileceği zaman kullanılan kumaş için enine desenli değilde boyuna desenli kumaşları tercih etmek model dikildikten sonra istediğiniz sonucu alma açısından fayda sağlayacaktır.

Gece elbisesi için kumaş nasıl seçilir? Kumaşı seçerken model için kumaş çeşidinin özelliklerini hesaba katmak gerekir. Örneğin dar model bir gece elbisesi için daha çok likra özelliği yani esneme özelliği olan kumaşlar tercih edilmelidir. Likrasız kumaşlar ile dikilecek dar kalıp elbiselerde kumaşların dikim yerlerinde akmalar oluşması muhtemeldir. Aynı zamanda fazla hareket halinde, hızlı ve orantısız oturup kalkarken yani kullanırken bile dikişlerin bir anda patlaması ihtimali çok yüksektir. Likralı kumaşlar ile dikilen dar elbiseler ise zaten vücudu sarsa da kumaşın esneme özelliği nedeni ile çok küçük beden ile yapılmamışsa dikişlerin patlaması sorununu yaşatmazlar.

Gece elbiselik kumaş seçimi için hangi kumaşlar tercih edilmelidir?  Kumaşın kullanılacağı elbise modeline uygun desen ve motifler içeren kumaş seçmek ve elbisenin kalıbına uygun özelliklerde kumaş kullanımı haricinde dikilecek elbise için mevsim özellikleri ve elbisenin kullanılacağı yerde gece elbiselerinde kullanılacak kumaş seçimi için tercih edilecek kumaşlar üzerinde etkendir. Yazın ortasında kalın tafta ve benzeri kumaşlar ile dikilecek elbiseler sizin aşırı terlemenize sebep olacaktır. Terlemenin etkisi ile de oluşacak koku ya da elbise üzerinde( Karın bölgesi, sırt ve bel kısmı, koltuk altı bölgelerde) ter lekelerinin oluşması, size psikolojik rahatsızlık verecektir. Keza kışın ortasında da incecik tiril tiril bir kumaş seçimi de doğru olmayacaktır. Bu sebeple gece elbisesi dikimleri için kullanılacak kumaşlarda tercihinizi mevsime göre belirlemeniz size fayda sağlayacaktır.

Ayrıca abiye elbiseler ve gece elbiseleri için kumaş seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer çok önemli husus da; seçtiğiniz kumaşın kalitesidir. Bilirsiniz belki; eski bir İngiliz atasözü bu durum için çok güzel bir ifade kullanmıştır. “Ucuz mal alan,zengindir!” Yani; ucuz diye kalitesiz bir kumaş alırsanız tek sefer kullanacağınız için sürekli aynı malı tekrar tekrar almak zorunda kalırsınız. Kaliteli mal alırsanız belki biraz daha pahallı alırsınız fakat uzun süreli kullanabilirsiniz. Bu etkeni unutmamanızı öneririz.

Bunca öneriden sonra; sanırız sizlere gece elbiselik kumaş seçimi için uygun abiye elbiselik kumaş fiyatları ile kaliteli gece elbiselik kumaşlar tedarik edebileceğiniz bir abiye kumaşçı da önermemiz gerekir. Bizim tavsiyemizi merak edenler; gece elbiselik kumaşlar için toptan veya perakende abiye kumaş tedariki imkanı sunulan sayfayı ziyaret edebilirler.

Sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, diğer sayfalarımıza da göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.