AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Hamur tatlısı tarifi

Hamur tatlısı tatlısı nasıl yapılır? Safranlı hamur tatlısı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Safran; Süsengiller cinsi bir bitki türüdür. Bu bitkinin tepecik kısımları kurutularak elde edilen toz baharat da aynı adla anılır. Kimi yiyecek ve içeceklerde tat, koku ve sarı renk vermekte kullanılır.
Hamur; Unun suyla beraber veya başka bir sıvı maddeyle birlikte yoğrulması neticesinde belli bir kıvama geldiği hale denir. Örnek olması açısından börek hamuru tarifi için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Hamur tatlısı; Undan yapılan tatlılar için kullanılan genel bir addır.  Tatlı yapımı için öneriler paylaştığımız sitemizin bu sayfasında da safranlı hamur tatlısı yapılışını paylaşıyoruz. Malzemeler ve tarifini alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Hamur tatlısı malzemeleri

3 çorba kaşığı süt tozu
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı safran
1,5 su bardağı şeker
Kızartmak için sıvı yağ

Hamur tatlısı tarifi

Hamur tatlısı şerbeti hazırlamak için şekeri 2 su bardağı su ile kaynatalım. Süt tozu, un, margarin, kabartma tozu, 1 çorba kaşığı su ve safranı karıştıralım. Yoğurarak hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan 12 adet küçük top yapalım. Hamur bezelerini kızgın yağda pişirelim. Tatlıyı ateşten alır almaz, şurubun içine atalım. Tatlı şurubunu çektikten sonra hamur tatlısı artık hazırdır. Üzerini kaymak ile süslersek de çok güzel olur. Hamur tatlısı tarifi ile hazırladığımız nefis tatlılar artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.