AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Haşhaşlı parfe tarifi

Çikolatalı haşhaşlı parfe nasıl yapılır? Haşhaşlı parfe tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Bir tür dondurulmuş Fransız tatlısı olan parfe çeşitli şekillerde yapılabilir. Örneğin; Vişneli parfe tarifi ve cilekli parfe tarifi için ekli sayfaları inceleyebilirsiniz. Köken olarak Fransızca Parfait kelimesinden gelen bu tatlının haşhaşla yapılanı için sayfamızda tarifini ve yapılışını paylaştık.

4-5 kişilik haşhaşlı parfe malzemesi

2 yumurta
2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı süt
2 muz
1/2 çay bardağı şeker

Haşhaşlı parfe sosu malzemeleri

1 yumurta
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao

Haşhaşlı parfe tarifi

Haşhaşlı parfe yapmak için önce; yumurtaların aklarını sarısından ayıralım. Yumurta aklarını mikserle kar haline gelene dek karıştıralım. Önce mikserin düşük ayarı ile çırpalım. Hızlı devirde çırpmaya devam edelim. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım.
Bir başka kapta krem şantiyi süt ile çırparak koyu kıvama getirelim. İçine yumurta akını ve sarısını ilave edelim. 1-2 dakika daha çırpalım. Sonra kremanın içine haşhaş tohumunu ve tarçını ilave edelim. Daha sonra dilimlenmiş muzları da ilave edelim. Karıştıralım ve kupların içine koyalım. Haşhaşlı parfe tarifi ile hazırladığımız muzlu çikolatalı parfe artık servise ve ikrama hazırdır. Afiyetler olsun.
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.