AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Hindistan cevizli pasta tarifi

Hindistan cevizli pasta nasıl yapılır? Hindistancevizli pasta tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Hindistan cevizi; Tropikal bölgelerde yetişen palmiyegil cinsi bir ağacın sert kabuklu meyvesidir. Bu ağacın boyu yaklaşık 25 metre civarına ulaşabilir. Gövdesinin tepe kısmında her biri birkaç metre uzunlukta olup, bir metre eninde on, on beş yaprağı vardır.  Bu ağacın iri portakaldan daha büyük büyüklükte, kalın kabuklu meyveleri olur. Bu meyvenin iç kısmı yenilir veya yağı çıkartılır. Rendelenmiş hali ise tatlı yapımı veya pasta yapımı için kullanılır. Daha önceden hindistan cevizli lokum tarifi paylaşmıştık. Ekli sayfadan onu da inceleyebilirsiniz.

Kakao; Amerika kıtasının sıcak bölgelerine özgü kakao ağacının meyve çekirdeklerinden imal edilir. Çikolata, tatlı, pasta, kek, kurabiye ve kahve yaparken kullanılır.

Bu sayfamızda hindistancevizli pasta tarifi ve yapılışı için gereken malzemeleri paylaştık. alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Hindistancevizli pasta malzemesi

çorba kaşığı kakao
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı margarin
8 adet kuru incir
2 paket kakaolu bisküvi, 1 su bardağı kıyılmış ceviz
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
Yarım su bardağı dövülmüş Şam fıstığı

Hindistan cevizli pasta tarifi

Hindistan cevizli pasta yapımı için önce pasta hamuru yapalım. 3 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı toz şeker ve 2 çorba kaşığı kakaoyu karıştıralım.  1 çorba kaşığı nişasta ve 3 çorba kaşığı margarini de  karışıma ilave edelim. Kısık ateşte karışım koyulaşana kadar pişirelim.

8 adet kuru inciri haşlayalım. Küçük parçalar halinde doğrayalım. 2 paket kakaolu bisküviyi ufalayalım. 1 su bardağı ince kıyılmış cevizi de ilave edelim. Tüm malzemeyi karıştıralım.

Islatılmış bir kasede hazırladığımız harcı bastıralım. 1 gece dolapta bekletelim. Sonra servis tabağına koyarken, ters çevirelim. Üzerini yarım su bardağı Hindistan cevizi ve yarım su bardağı dövülmüş şam fıstığı ile süsleyelim. Dilimleyerek Hindistan cevizli pastayı artık servis yapabiliriz. Afiyet olsun!

Sitemizde paylaşılan pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.