AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

İğne oyası gelincik çiçeği yapımı

İğne oyası ile gelincik çiçeği nasıl yapılır? İğne oyası gelincik çiçeği yapılışı için gerekli malzemeler ve yapımı burada!

Geçmişten günümüze bir hayli yoğun ilgiyle karşı karşıya kalan iğne oyaları gün geçtikçe daha da gelişmiş bir hal almaktadır. Tülbentlerin kenarlarında, mendillerin kenarlarında, havluların kenarlarından, aksesuarlar içerisinde, tespihler ucunda ve dilediğiniz her yerde kullanabileceğiniz niteliklere sahiptir. Binlerce rengin harmanlanarak ortaya çıkarıldığı iğne oyası motifleri, birbirinden güzel şekillerde olur ve hem göze hem de kullanıma hitap eder.

Aklınıza gelen her türlü çiçek desenini motife dökebileceğiniz iğne oyasında özellikle gelincik çiçeği motifi çok fazla yer almaktadır. Diğer motiflere oranla daha ağır bir görünüme sahip olan ve sallanan bir model olarak bilinir. İğne oyası gelincik çiçeği yapılışı için başlamadan önce üç renk ip seçimini yapmanız gerekmektedir. Bu ip renkleri genel olarak kırmızı, siyah ve yeşil seçildiğinde daha güzel ortaya çıkmaktadır. İğne oyası gelincik yapımı için ister yazılı anlatımı isterseniz aşağıdaki videolu anlatımı izleyerek adımları takip edebilirsiniz.

İğne oyası gelincik çiçeği yapımı

İplerinizi hazırladıktan sonra siyah ipi parmağınıza dolayarak 3 adet zürafa elde ediyorsunuz. Arttırarak devam ediyor ve 4 sıra olarak tamamlıyorsunuz. Daha sonra kırmızı ipinizi elinize alıyorsunuz ve toplamda 9 sıra zürafa ile siyah ipin etrafını dolanıyorsunuz. Kırmızı sıraları da aynı şekilde 3 tane yapıp 4.sırada tamamlamanız gerekmektedir. Orantılı görünebilmesi açısından bu sayılar ve sıklık büyük bir önem taşımaktadır. Siyah ipler ve kırmızı ipler birleştikten sonra bir yaprağı elde etmiş olursunuz. Toplamda 4 adet yaprak elde ederek gelincik çiçeğinizin tüm yapraklarını hazır etmiş oluyorsunuz. Sırada bu yaprakları kıvırarak, gelincik modeli alacak şekilde dikmek var. Kıvırarak diplerinden birbirine ekleyeceğiniz gelincik yaprakları sayesinde harika bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Çiçekleriniz hazır. Şimdi de yeşil iple yapraklarını yapmaya geçmeniz gerekiyor. Yeşil iple 5 adet zürafa yapımını tamamlayın. Üst üstte 3 defa zürafa yaparak bir tomurcuk şeklinde yaprak elde edersiniz. Batma yöntemi ile bu tomurcuğun içini doldurmaya devam edin. Tomurcuğun üzerine de arttırma yaparak yaprağın bütününü elde etmeye devam ediyorsunuz. 6 sıra çıktıktan sonra eksilterek iniyorsunuz ve yaprak hazır hale geliyor. Toplamda iki taraflı iki adet yaprak elde ediyorsunuz ve tomurcuklu yaprakta hazır oluyor. Son kalan eylem ise yapraklar ve çiçekleri üst üste eklemektir. İğne oyası gelincik çiçeği nasıl yapılır diye merak edenler için iğne oyası gelincik çiçeği yapımı hakkında bildiklerimizi aktarmaya çalıştık. Farklı iğne oyası örnekleri için daha önce paylaştığımız konulara da göz atabilirsiniz.