AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

ipek kumaş modelleri için sezonun modasını bizimle takip edin! İpekli kumaş çeşitleri ve ipek kumaş fiyatları için bilgiler sayfamızda paylaşılıyor.

İpek kumaşlar

İpekli kumaş modelleri ile sezonun en şık ipek kumaş çeşitleri için sayfalarımızı inceleyin. En güzel ipekli kumaşlar uygun ipek fiyatları ile kumaş satış kategorimizde satılıyor.

İpek nedir?

Sözlük anlamı ile ipekböceği tarafından örülen kozadan elde edilip, iplik haline dönüştürülerek kumaş dokumasında kullanılan, çok ince, esnek ve parlak tel olarak geçer. Bu ip ile dokuma yapılan kumaşlar ipek kumaşlar olarak tanımlanır. Düz ipek, ipekli saten, ipekli şifon ve ipeğin kullanılarak yapıldığı anver saten ya da desenli emprime ipek gibi türleri vardır.

Yüzyıllar boyunca zarafet ve kalitenin simgesi olarak kabul görmüş bir kumaş çeşididir. Her zaman tüm toplumlarda en saygın kumaş çeşitleri arasında yerini almıştır. Anavatanı Çin olarak kabul edilen bu kumaş modelinin milattan önce 2600 yıllarına dönük eski bir tarihi bulunur. O günden bu güne tüm toplumlarda kaliteli ve şık kumaş türleri arasında konumunu korumuştur.

İpekli kumaşlar çoğunlukla ince dokusu sebebiyle bluz ve dökümlü elbiseler için kullanılır. İpek elbiseler de günlük kıyafetlerden daha ziyade gece elbiseleri ve abiye kıyafetler için kullanılır. Zira kumaş günlük kullanıma gelmeyecek kadar hassas bir kumaş türüdür. Hem yıpranma oranı, hemde kolay nem kapması yüzünden günlük kıyafetlerden ziyade daha ağır ortamlar için tercih edilir. Gerçi iş hayatında veya davetler, mezuniyet baloları, nişan ve düğün kıyafetleri ve gelinlik dikimi için çok tercih edilen bir kumaş türüdür.

Gelinlikler için ipek kumaşlar sık tercih edilir. Kaliteli ve şık görünümü ile zarafet sağlayan bir kumaştır. Düz ipekler yada emprime ipekli kumaşlar çok sık tercih edilmekle birlikte şifon ipekli kumaşlar da beğenilen ve tercih edilen kumaşlar arasındadır.

Mağazamız koleksiyonlarında yüzlerce ipek kumaş çeşitleri mevcuttur. kumasim.com/ipek-kumaslar sayfasında satışa sunulan ipek kumaş modelleri, koleksiyonumuzun sadece bir kısmıdır. Zira sürekli yeni kumaşlar koleksiyona eklenmektedir. Stokların hızlı tükenmesi sebebiyle, siteye ekleme fırsatı bulamadığımız pek çok kumaşımız mevcuttur. Kumaşlarımızın tamamını Şişli Osmanbey Şafak sokak No:1 Nişantaşı İstanbul Kaptan kumaş mağazamızda inceleyebilirsiniz. Mağazamızda yaklaşık 30.000+ kumaş türü mevcutlu olarak toptan veya perakende satışa sunulmaktadır.

Konu açılmışken ipek kumaş fiyatları için de ön bir bilgi verelim. İpekli kumaş fiyatları sitemizde yaklaşık 150 TL’den başlamakta olup bu fiyata yurtiçinde adrese teslim kargo bedeli ve kdv dahildir. Ayrıca dönemsel indirimler olmaktadır. Kampanyalarımızı sitemizden ve sosyal ağ sayfalarımızdan takip ederek önemli oranda ek indirimler elde edebilirsiniz. Mağazamızı ziyaret edenler içinse sık sık sürpriz güncel indirimler yapmaktayız. İşin özü; eğer ipekli kumaş almak istiyorsanız, mağazamızı ziyaret etmenizi veya online kumaşçı sitemizi incelemenizi öneririz.