AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

İşkembe çorbası tarifi

İşkembe çorbası nasıl yapılır? İşkembe çorba tarifi ile yapımı için malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

10 kişilik işkembe malzemesi

1 kilo işkembe (Dana)
5 kilo su
1 çorba kaşığı tuz
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 diş sarımsak
çeyrek limon

İşkembe çorbası malzemesi

1 su bardağı süt veya su
2 kahve fincanı un
2 diş dövülmüş sarımsak
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı terayağ
Yarım çay kaşığı kırmızı biber

Not: Kaynarken işkembenin üzerine toplanan yağı dikkatlice bir küçük kepçe ile toplayabilirsiniz. Kırmızı biberi işkembe yağı ile yapınız. Böylece yaptığınız işkembe çorbasının çok daha güzel olacağına emin olabilirsiniz.

İşkembe çorbası tarif

İşkembeyi iyice temizledikten sonra bir tencereye koyup üzerine ; tuz, zeytinyağı, limon, sarımsak ve suyunu koyup hızlı ateşte kaynatın. Kaynarken üzerinde toplanan köpükleri bir kevgir ile alarak atınız. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte işkembenin pişmesine göre, piştiği kontrol ederek 4 saat pişirip işkembeyi bir kevgirle bir kaba çıkarak soğutun.

Kalan işkembe suyunu 2.5 litre olarak bir tencereye koyunuz. Su azalmışsa üzerine su ilave ediniz. Kaynatıp başka bir kapta un ile sütü iyice karıştırarak ilave ediniz ve ağır ateşte 20 dakika kadar kaynatın.

İşkembeleri küçük küp gibi doğrayıp çorbanın içine ilave edip karıştırdıktan sonra servis ediniz. Yanında sirke ile sarımsağı karıştırıp ayrı olarak terayağı kızartıp biberle karıştırıp ayrı olarak servis ediniz.

İşkembe çorbası hazır ve tam ağzınıza layıktır! Afiyetler olsun. Değişik çorba tarifleri için ekteki linki inceleyebilirsiniz.