AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ispanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek nasıl yapılır? Ispanaklı kek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Ispanak; Amaranthaceae familyasından yaprağı etli olup koyu parlak yeşil, sarımsı yeşil renkte, çok sayıda çiçekli tek yıllık otsu bir bitki türüdür. Yemeği daha çok yapılsa da, börek, pasta ve kek yapımı için de yaygın olarak kullanılır. 100 gramında 23 kcal kalori bulunur. Kış sebzeleri arasında bulunan ıspanak vücuda kuvvet veren bir özelliğe de sahiptir. İçinde A, C, E ve B vitaminleri bulunur. Ayrıca içindeki demir, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır.  Sindirim kolaylaştırıcı, idrar sökücü ve zihin açıcı olmasına karşın, romatizma, gut hastalığı, eklem iltihabı ve böbrek taşı olanlara tavsiye edilmemektedir.

Çocukluğumuzun efsanevi kahramanlarından Temel Reis sayesinde çoğu kişi ıspanağı sevmiştir dersek pek de yalan olmaz. Bizde bu kuvvetlendirici sebze ile nefis bir kek yapalım dedik. Bakın bakalım, ıspanaklı kek nasıl yapılır? Tabii ki önce ıspanaklı kek yapımı için gereken malzemeleri sonra da ıspanaklı kek yapılışı için tarifi verelim.

Ispanaklı kek malzemesi

3 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Yarım çay kaşığı tarçın
200 gram ıspanak
2 çorba kaşığı süt
6-7 yemek kaşığı toz kuşburnu içeceği
1,5 su bardağı toz şeker

Ispanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek yapımı için önce ıspanakları iyice yıkayalım. Kaynar suda 2 dakika haşlayalım. 2 yemek kaşığı süt ve yarım çay kaşığı tarçın ekleyelim. Rondo veya el blenderi ile püre haline getirelim.

İkinci aşama olarak ıspanaklı kek hamuru yapımına geçelim. Çırpma kabında yumurta ve şekeri krema kıvamına getirmek için mikserle çırpalım. Sıvıyağ ve sütü ilave edelim. Biraz daha çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.

Hamuru üç parçaya ayıralım. Bir parçanın içine toz kuşburnu içeceğini iyice un ufak edip ilave edelim. Kuşburnu pembe rengini hamura dağıtıp verene kadar çırpalım. Diğer bir hamurun içine ıspanak püresini ekleyip hamuru karıştıralım. Öteki hamurun içine de kakao ilave edip karıştıralım.

Kelepçeli kalıbı veya yuvarlak 30 santimlik bir kek kalıbını yağlayalım. Kek kalıbının ortasından başlayıp 1 yemek kaşığı pembe hamur üzerine 1 yemek kaşığı kaşığı kakaolu hamur, onun üzerine de 1 yemek kaşığı ıspanaklı hamur koyalım. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.

Önceden 170 derece sıcaklığa ayarlayıp fırını ısıtalım. Isınmış fırında ıspanaklı kekin üzeri kızarana kadar pişirelim. Ispanaklı kek üzeri pembe bir renk alıp kızarınca fırından çıkaralım. Artık ıspanaklı kek tarifi ile pişirdiğimiz kekler ikram için hazırdır. Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.