AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kadın bakım

Kadınlar için bakım yapmak bir nevi zorunlu haller arasındadır. Fakat yoğun günlük tempo yüzünden çoğu kadın bakım için zaman bulamamaktan şikayet eder. Bir kadının bakımı için yapması gerekenleri küçük bir liste yaptık. Umarız bu tür bir program arayanlara faydamız olur. Önerilen program; Dermatologlar yani cilt hastalıkları uzmanları, uzman estetisyenler ve güzellik uzmanları tarafından da genel önerilen bir programdır.

Güzellik için öncelikle günlük cilt ve vücut bakımı yapmak gerekir. Kadın bakımı denilince akla sadece kozmetikler veya güzellik malzemeleri gelmesi yanlış olur. Bu bakımın aynı zaman da yaşam tarzıyla da ilişkisi olması gerekir. Tabii sağlıklı ve etkili sonuç alınmak isteniyorsa bu bakım süreci sportif faaliyetler de desteklenmelidir diye de not düşelim. Bunun yanında tüketilen gıdalar da önemli bir yer tutar. Özellikle yağlı yiyeceklerin cilt sorunlarına yol açtığı bilinen bir gerçektir. Bu nedenle aşağıdaki programı uygularken bu etkenleri de göz ardı etmemeniz gerektiğini hatırlatalım. Şimdi geçelim günlük kadın bakım programı için önerilerimize.

Kadının bakımına aslında sabah yataktan kalkınca başlaması gerekir. Önce güne bol oksijen depolayarak başlamak hem beyinsel hem de vücuda dinginlik verir. Yataktan kalkınca pencerenizi açın ve derin nefesler alıp verin. Bu işlemi 30 saniye ile 1 dakika arasında yapmanız yeterlidir.

Güne iyi bir banyo ile başlamak çok faydalıdır. Vücudunuzu orta sertlikteki bir fırça ile masaj yaparak yıkamanız önerilir. Bu işlemin yaklaşık 3-4 dakika olması ideal bir süreçtir. Bu yapılan masaj işlemi kan dolaşımını hızlandırır. Ayrıca, vücut üzerinde biriken ölü hücreleri atmanıza yardımcı olur.

Fırça masajı ile banyo sonrasında ılık bir duş alın. Bu esnada vücut şampuanı kullanmanız önerilir. Hem kaslarınız yumuşar, hemde rahatsız edici vücut kokularını gidermiş olursunuz.

Banyo ve duş sonrasında mutlaka iyice kurulanın. Vücut sütü veya vücut yağı ile masaj yaparak kendinize bir bakım yapmanızın çok faydası vardır. Bu fayda nedir? Diye soruyorsanız da hemen cevaplayalım. Vücut sütü veya vücut yağı sayesinde deriniz nemlenir ve teniniz yumuşaklık kazanır.

Tabii bu işlemlerden sonra koltuk altı losyonu veya deodorant kullanmayı ihmal etmemek gerekir.

Sıra geldi üst görünen kısımların bakımına. Yüz, boyun bölgesi ve dekolte kısmınızı cilt yapınıza uygun bir tonik ile temizlemek gerekir. Böylece gözenekler sıkıştırılır. Cilt tipinize uygun olan bir nemlendiriciyi; yüz, boyun ve dekolte kısmınıza masaj yaparak sürebilirsiniz.

Eğer makyaj yapıyorsanız allık, rimel ve rujdan oluşan hafif bir makyaj yapabilirsiniz. Fakat abartıya kaçmamanız önerilir. Saç bakımı için önemli bir uyarı da not düşelim. Çok sert olmayan saç fırçaları en idealidir. Böylece saçlarınızı yolmaz, ve saç köklerine zarar vermezsiniz.

Gün ortasında alın, burun ve çene kısımlarında bir parlaklık oluşabilir. Bunu gidermek için kullandığınız pudra ve ruju tazeleyebilirsiniz.

Akşam olduğunda günün yorgunluğunu gidermek için sıcak bir banyo, en azından bir duş alın. Bu toplasanız zaten 15 dakika alacak bir süreçtir. Bu işlem düzenli kadın bakımı için yapılması gerekenler listesinde öncelikli öneriler arasında yer alır. Banyo yapamıyorsanız, öncelikle göz makyajınızı uygun bir ürünle temizleyerek bakıma başlayabilirsiniz. Düzenli kadın bakımı için makyaj temizleyici maddeler ile yüz makyajınızı da temizlemek gerekir. Her cilt tip için uygun içerikli temizleyiciler vardır. Cilt tip yağlı olanlar için köpük, kuru ciltli olanlar içinse içeriğinde süt olan temizleyiciler önerilir. Bu işlemleri yaptıktan sonra yüzünüzü bol su ile durulamayı da ihmal etmeyin.

Geldik son bakım kısmına 🙂 Yıkama sonrasında yüzünüzü tonikle silin sonrasında besleyici özellikleri olan nemlendirici bir gece kremi kullanın. bu kremi parmak uçlarınızla hafif masaj yaparak cildinize yedirmeniz gerekir. Yüz, boyun ve dekolte kısmında bu işlemi yapabilirsiniz.

Günlük kadın bakımı için bu önerileri bir süre uygularsanız farkı kendinizde net olarak hissedecek ve göreceksiniz. Mutluluğunuza ve öz güveninize bile direk etki edecek bu kadar basit işlemlerden kaçınmamak gerektiğini tekrar hatırlatırız. Kadınlar için bakım ipuçları ve önerileri elbette bu sayfa ile sınırlı değil. Sitemizdeki diğer sayfaları da inceleyebilirsiniz.