AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kalp ağrıları hakkında merak edilenler ve kalp ağrısı için faydalı besinler yazımızda paylaşıldı.

Kalp ağrısı nasıl giderilir?

Kalp ağrısına karşı ev yapımı ilaçlar hakkında kapsamlı bilgiyi yazımızda paylaştık. Kalp ağrısı gidermek için yapılması gereken doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Şimdiye kadar kalp ağrısı yaşadıysanız, o zaman kalple ilgili bazı şeyler yapmanız gerektiğini bilirsiniz. Kalp sızısı veya kalp ağrısı olarak algılanan rahatsızlığın, birçok potansiyel nedeni mevcuttur. Keskin bir sızı ile ağrı veya göğsün üstüne basınç yapılmış gibi hissedilebilir. Nedeni ne olursa olsun, kalp ağrısı hissedildiğinde, çabucak geçmesini istersiniz.

Aşağıdaki durumlarda acil servislerini arayın:

Kalp krizi geçirdiğini sanıyorsanız
Ezici ağrı yaşıyorsanız
Nefes darlığı yaşıyorsanız
Acil servisini aradıktan sonra, yardımın ulaşmasını engelleyebilecek tüm kapıların veya engellerin kilidini açın ve yardım gelene kadar oturun.

Kalp ağrısı anında nasıl tedavi edilir?

Kalp Ağrısına Hızlı çözümler arıyorsanız alt kısımdan okumaya devam edin. Ev ilaçları, sindirim sorunları ya da kas gerginliğinden kaynaklanan nadir göğüs ağrısını idare etmek için kullanılmaktadır. Gerçek kalp ağrısı, anjin tarafından ortaya çıkabilir, kan akışı kalbinize indirildiğinde ciddi bir durum oluşturur. Öncelikle kalp ağrısı çekiyorsanız mutlaka doktora Danışın! Kalp ağrısı yaşıyorsanız ve anjina teşhisi konulduysa, doktorunuzun talimatına göre mutlaka reçeteli ilaçları kullanın.

Sindirim problemleri ya da kas gerginliğinden kaynaklanan göğüs ağrısının hızlı bir biçimde rahatlatılması için önerdiğimiz ev ilacı şunları içerir:

>Sağlıklı kalp için faydalı besinler

Badem

Cilt sağlığına iyi gelen bademin diğer faydasını da yazdık. Ayrıca saç bakımında bademin kullanıldığını gördük. Kalp ağrısı yemekten sonra ortaya çıktığında, asit reflü veya gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH) neden olabilir. Her iki koşul da şiddetli göğüs ağrısına neden olabilir. Birçok kişi, mide bulanması semptomları hafiflediğinde badem sütü içtiğinde geçtiğini iddia ediyor.

Deliller ise fıkra niteliğinde ve bu iddiayı destekleyecek yeterli bilimsel veri mevcut değil. Badem alkalin bir besindir ve teorik olarak özofagustaki asidi yatıştırmaya ve nötralize etmeye yardımcı olabilir.

Öte yandan, badem yağ oranı da yüksektir. Bazı insanlar için, yağ asit reflüsünü tetikler. Yağlı gıdalar, alt özofagus sfinkterinin rahatlamasına ve özofageal asitin geriye doğru özofagusa akmasına izin verebilir. Kısacası kalp sağlığına iyi geldiği tam olarak anlaşılmış değil. Fakat faydaları incelendiğinde bu listede yer alması gerektiğine kanaat getirdik.

Elma Sirkesi

Kalp ağrısına iyi gelebilecek maddeler sıralandığında organik elma sirkesi ile karşılaştık. Yemeklerden önce bir bardak su ile elma sirkesinin karışımını içtiğinizde veya kalp ağrısı vurduğunda asit reflü için başka bir ev ilacı olarak kullanılabilir. Elma sirkesinin mide ekşimesini kolaylaştırdığını gösteren çok az bilimsel kanıt var. Yine de, birçok insanın tavsiyesine göre işe yarıyor.

Bazı insanlar, mideleri yeterli asit üretmediğinden asit reflüsü gidermek için kullanır. Bu durumda, elma sirkesi midede asit miktarını arttırmasına yardımcı olabilir. Elma sirkesine bu özelliği veren bileşik asetik asittir. Yiyeceklerin parçalanmasına ve sindirimin desteklenmesine yardımcı olabilir.

Elma sirkesi, çoğu insanda yan etkilere neden olmaz. Bununla birlikte, kanınızı inceltebilir ve kan incelticileri kullanıyorsanız kalp ağrısına karşı ilaçla birlikte kullanmayınız.

Birçok ek besin, kalbinizin sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olabilir. Besin takviyelerinin kalitesi değişir; bu yüzden sadece saygın üreticilerden besin satın alın. Yan etkileri sınırlamak için ilaç şişedeki dozaj talimatlarını izleyin. Takviyeler şunları içerir:

Omega-3

Omega 3 yağ asitleri yardımcı olabilir. Ölümcül kalp aritmileri riskinizi azaltmaya yarar. Ayrıca Trigliserid düzeyini düşürün(şekeri azaltın) Ağrının ilerlemesini azaltmak ateroskleroz içerir. Kan basıncını düşürmek gerekir. Omega-3s, somon, uskumru ve albakor ton balığı gibi yağlı balıklarda bulunur. Eğer haftada iki porsiyon balık yiyemiyorsanız, omega-3s’de yüksek balık yağı takviyeleri alabilirsiniz.

Nar suyu

Beslenmenize nar suyu eklenmesi kalbinize faydalı olabilir. Narlar, kolesterolü kontrol altında tutmaya ve arterlerinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar açısından yüksektir.

Cleveland Clinic’e göre, araştırmalar , nar suyunun kandaki “kötü” kolesterolün (LDL) azalmasına yardımcı olabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda damarlarınızdaki plak oluşumunu önlemeye veya azaltmaya yardımcı olabilir ve kalpte kan pıhtılaşmasını azalmasına neden olabilir.

En az bir çalışma , nar suyunun içilmesinin kan basıncının düşmesine yardımcı olduğunu bulmuştur.

Kapsaisin

Biberlere baharat tadı vermekten sorumlu kimyasaldır.

2015 yılında göre çalışmada , kapsaisin kalbi korumaya yardımcı faydaları geniş bir yelpazede olabilir:

Anjinal kişilerde egzersiz süresinin uzatılması (topik olarak uygulandığında)
Ateroskleroz gelişimini yavaşlatmak
Metabolik sendrom riskini azaltmak
Kan basıncını düşürmek
Kan şekeri kontrolü
Kalp kası kalınlaşması riskini azaltma
Kilo kaybını destekler
Kapsasin ilgili birçok araştırma bu madde üzerinde yapıldı. Araştırmada daha fazla insanın denenmesi gerekiyor.

Bu arada, mevcut araştırmalar günde yaklaşık 20 miligram (mg) kapsaisin kapsül alıp baharatlı yiyecekler ve sıcak sos ile beslenmenizi desteklemeniz gerektiğini gösteriyor. Bazı insanlar için, baharatlı gıdaları yemenin sindirim problemlerine neden olabileceğini unutmayın.

Sarımsak

Saç bakımında sizlere sunduğumuz yazıda da sarımsağın faydalarını saymıştık. Şimdi ise sarımsağın diğer faydası da kalp sağlığına yönelik olduğunu hatırlatalım. Hem taze sarımsak hem de sarımsak takviyesi, kalp sorunlarıyla savaşmak için yıllardır kullanılmaktadır. Araştırmalar , sarımsak ekstresinin arterlerde plak oluşumunu ve hatta kalp hastalığını destekleyebileceğini gösterdi.

Zararı? Taze sarımsak gibi, bazı sarımsak takviyeleri nefesinizin taze kalmasını sağlar. Kokusu geçemiyorsanız, kokusuz sarımsak kapsülleri arayın.

CoQ10

Koenzim Q10 (CoQ10), vücudunuzun doğal olarak yaptığı ve kalp sağlığı için kritik bir maddedir. Yaşlandıkça vücudunuz daha az CoQ10 üretir. Vücuttaki düşük CoQ10 seviyeleri, kronik kalp yetmezliğiyle bağlantılıdır. CoQ10 kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir ve egzersize bağlı göğüs ağrısını önleyebilir.

Zencefil

Zencefilin anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir. Kalp ağrısının giderilmesine yardımcı olabilir:

Kan basıncını düşürür
Kolestrolü düşürür
Trigliseritleri azaltır
Kan pıhtılaşmasını önler
Zencefil karın rahatlatmak ve gazı azalttığı da bilinir. Aynı zamanda doğal bir kan incelticidir, bu nedenle reçeteli kan incelticilerini kullanıyorsanız zencefil kullanmayın.

Zerdeçal

2013 tarihli rapora göre göre incelenen klinik çalışmalarda, zerdeçal, altın rengini veren bileşik, kalp hastalığına yol açan inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, iyi kolestrolü arttırırken vücuttaki toplam kolesterolü ve kötü kolesterolü de düşürebilir. Bu, aterosklerozu önlemeye yardımcı olabilir.

Kalp Ağrısına Karşı Alfalfa Bitkis

Bu bitkinin kalp sağlığı için iyi olduğuna dair bilimsel kanıt yok. Yine de, birçok insan alfalfa kolestrolü düşürmek için sihirli bir bitki olduğunu iddia ediyor. Bir çalışma , alfalfa özündeki saponinlerin kolestrolü düşürdüğünü ve diyabetik farelerde karaciğer enzimlerinin sızıntısını önlediğini keşfetti.

Fesleğen

Popüler bir Ayurvedik otu olarak bilinir. Genellikle stresle savaşmak ve stresle ilişkili hastalıkları önlemek için kullanılır. Ayrıca kolestrolü düşürmek için kullanılır. Kronik stres kolestrolü ve kan basıncını artırabilir. Stres, stresle aşırı yorucu veya sigara içmek gibi sağlıksız şekilde denerseniz, kalp rahatsızlığı riskini de artırabilir. Vücut bakımı hakkında daha fazla araştırma azısı eklenecektir.

Sıcak bir içecek içmek Kalp ağrısına iyi gelir

Kalp ağrısını nasıl giderebilirsiniz sorusuna yanıt sıcak bir şeyler içmek olabilir. Gaz, göğüs ağrısının ortak bir nedenidir. Sıcak veya ılık bir içecek, sindirim sisteminizi hızlandırabilir, gaz ve şişkinliği giderebilir. Sıcak bitki çayı özellikle sindirimi ve kalp sağlığını destekler. Araştırma ebegümeci düşük kan basıncına yardımcı olur ve kolesterol ve trigliserid düşürdüğünü göstermektedir. Yüksek lif, genellikle tüketmek için güvenli olarak kabul edilir.

Soğuk pres uygulamak kalp ağrılarını hafifletir

Kalp ağrısı bazen göğüs kası kasılmasından kaynaklanır. Halter, düşme, hatta bir çocuğu ya da ağır bir çamaşır sepetini taşımanın sonucu olabilir. Göğüs duvarının bir enflamasyonu olan Costochondritis , çoğunlukla ciddi göğüs ağrısına neden olur. Etkilenen bölgeye günde birkaç kez soğuk bir pres uygularsanız, iltihaplanmayı azaltabilir ve ağrıyı da azaltabilirsiniz.

Kalp ağrısına uzun vadeli çözüm

Bazı ev ilaçları kalp ağrısında hızlı bir rahatlama sağlamaz, ancak uzun vadede kalp sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Meyve ve sebzeler açısından zengin sağlıklı bir diyet, düzenli egzersiz ve sigara içmemek gibi yaşam tarzı faktörleri, kalp sağlığını iyileştirmek için iyi bilinen yöntemlerdir. Vücut bakımında size yardımcı olabilir.

Kalp Sağlığınız için dikkat edilmesi gerekenler

Herkes şimdi veya daha sonra kalp çevresinde ağrı yaşar. Kalp ağrısı genellikle sindirim problemleri ya da aşırı toksik kaslardan kaynaklanır, ancak bazen daha ciddi bir durumdan kaynaklanabilir.

Kalp krizi ya da anjina ve kötü gaz arasında bir ayrıma gitmek zordur, daima kalp ağrısı ciddiye alınmalıdır.

Sizin için normal acının ne olduğunu öğrendikten sonra doktorunuz potansiyel bir kalp problemini ortadan kaldırır, evde yapacağınız doğal ilaçlarla kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Bazı ev ilaçları iyi eğitim görmemesine rağmen, çoğu doğaldır ve yan etkilere neden olma ihtimali azdır. Ev ilaçlarını kalp sağlığı ve sağlıklı yaşam tarzıyla birleştirmek, ağrının hafifletilmesi ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olabilir.