AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kemalpaşa tatlısı tarifi

Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? Mustafakemalpaşa tatlısı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Kemalpaşa yapımı için ana malzeme olan kurutulmuş tatlı hamuru Bursa‘nın Mustafakemalpaşa ilçesinde üretilir. Küçük süthanelerde üretilmeye başlanan bu tatlının yaklaşık 15 tesiste üretimi yapılır. Özellikle ramazan aylarında üretim ve tüketimi artan bu tatlının günlük üretim adedi 1 milyon civarındadır.
Asıl adı Mustafakemalpaşa peynir tatlısı’dır. Genel olarak bilinen adı ise; kemalpaşa tatlısıdır. İlçedeki tesislerde günlük üretilip tüketime sunulur ve ihracatı yapılır. Raf ömrü kısa olduğu için başka yerlere gönderilmek üzere daha az peynir oranı ile ve kurutularak hazırlanır. Tabii bu durum ilçedeki günlük üretilen ve tüketilen tatlının lezzeti ile hazır tatlı halinin arasında büyük fark olmasına sebep olur.
Mustafakemalpaşa tatlısı yapımı için sütün dev kazanlarda pastörize edilir. Peynire dönüştürülmesi işlemi uygulanır. Yaklaşık 1 ton süt ile 160 kilo tatlılık peynir elde edilir. Kazanların içinde bu peynir, un, irmik ve yumurta ile hamur haline getirilip, Kemalpaşa Tatlısı şeklinde kesilir. Sonra 320 derece ısılı fırınlarda, 17 dakika pişirilir. Fırınlama işleminden sonra soğuyan tatlı kullanıma hazır hale gelir. Daha sonra kaynayan şekerli suya tatlı atılır ve şişmesi beklenir. Şerbetin içinde soğutulup süzülerek tepsilere dizilir. Kemalpaşa Tatlısı isteğe göre ceviz, fındık, fıstık, kaymak, hatta dondurma ile de servis edilir.
Gelelim günün tatlı tarifi olarak önerdiğimiz kemalpaşa tatlısının yapımı konusuna. Hazır kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? Merak edenler için önce malzemeleri sonra da tarifi sunalım.

Kemalpaşa tatlı malzemesi

50 adet kemal paşa tatlısı
5 su bardağı un
5 su bardağı toz şeker

Süslemek malzeme

Kaymak
Fındık, ceviz veya fıstık arasında tercih edilen kuru yemişler

Kemalpaşa tatlısı tarifi

Kemalpaşa tatlısı yapılışı için önce suyun içine şeker ilave edip kaynatalım. 50 adet kemal paşa tatlısını kaynayan şekerli suya atalım. 15-20 dakika tatlılar şişene kadar pişirelim. Ocaktan süzdürerek tatlıları alıp bir tepsinin içine dizelim. Soğuduktan sonra üzerine kaymak koyalım.
Her bir tatlının üzerine arzu edilen fındık, fıstık, ceviz gibi bir kuru yemiş tanesi koyalım. Kemalpaşa peynir tatlısı tarifi ile pişirdiğimiz tatlı artık ikram için hazırdır. Afiyetler olsun!
Sitemizde paylaşılan değişik pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.