AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Koko kurabiye tarifi

Koko kurabiye nasıl yapılır? Koko kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Genelde koko kurabiye olarak bilinmesine karşın bazıları tarafından yazılıiı coco kurabiye olarak da tercih edilir. Bu kurabiyenin adının nereden geldiği konusunda maalesef bizde bilgi sahibi değiliz. İngilizce coco cookies olarak bilinen bu kurabiyenin en göze çarpan malzemesi ise Hindistan cevizidir.

Hindistan cevizi; Tropikal bölgelerde yetişen palmiyegil türü bir ağaç ve bu ağacın sert kabuklu meyvesidir. Ağacın boyu 25 metreyi bulabilir. Gövdenin tepe kısmında her biri birkaç metre uzunlukta ve bir metre eninde on, on beş yaprağı vardır.  Bu ağacın iri portakaldan daha büyük boyutta, kalın kabuklu meyvesi vardır. Bu meyvenin içi yenilebilir ve yağı çıkarılabilir. Ayrıca rende yapılarak çeşitli tatlılarda da kullanılmaktadır.

Coco kurabiye ana malzemesi olan Hindistan cevizi hakkında bilgi paylaştığımıza göre kurabiyenin malzeme ve tarifine geçebiliriz.

Koko kurabiye malzemesi

4 adet yumurta akı
1 çay bardağı un
2 su bardağı Hindistan cevizi
1,5 su bardağı toz şeker

Koko kurabiye tarifi

Koko kurabiyeler yapmak için önce  fırını 150 dereceye ısıtalım. Yumurta akı ve toz şekeri iyice çırpalım. Hindistan cevizini de ekleyip karıştıralım. Çok kısık ateşte karıştırarak 8-9 dakika pişirelim.

Karıştırarak 20 dakika soğutalım. Unu ekleyip tekrar karıştıralım. Koko kurabiye hamuru, kek hamuru kıvamından biraz daha koyu olmalıdır. Hamuru krema sıkacağı ya da ucu kesilmiş poşet yardımı ile yağlanmış tepsiye sıkalım. 150 derece ısılı fırında 20 dakika pişirelim. Koko kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.