AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Köstebek pasta tarifi

Köstebek pastası nasıl yapılır? Köstebek pasta tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Köstebek pasta aslında yeni nesil pastalardan biridir. Gıda markası Dr oetker tarafından üretilmiştir. Toz karışım halindeki paket ile satışa sunulmaktadır. Kakaolu kek, muz aroması ve çikolata parçaları ile yapılır. Paket üzerinde tarifi vardır ve yapımı da çok kolaydır. Ayrıca çok da lezzetli olduğunu ifade edelim. Hazır paket haricinde ev yapımı da mümkündür. Sayfada paylaşacağımız  ev yapımı köstebek pasta tarifi sayın sayfa takipçimiz Eda hanıma aittir. Kendisine bu güzel tarifi bizler ile paylaştığı için teşekkür ediyoruz. Köstebek pasta, doğum günü pastası olarak da değerlendirilebilir.

Köstebek pasta malzemesi

3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
50 gr kakao
1 su bardağı yağ
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
Fındıklı drajeler

Köstebek pasta keki tarifi

Köstebek pastası yapmak için önce; Yağ yumurta şeker çırpma kabına alınıp iyice çırpalım. Çırpma işlemi bittikten sonra içine kakaonun tamamını ekleyelim. Ardından süt ve yoğurt eklenir tekrar çırpalım. Unu; azar azar içine karıştırarak ekleyelim ve kabartma tozu ile vanilya da ekleyerek iyice karıştıralım. Yuvarlak tepsiyi hafif şekilde yağlayıp keki kalıba dökelim önceden ısıtılmış fırında pişene kadar tutalım.

Köstebek pasta iç malzemesi için ; 2 yada 3 adet muz , krema damla çikolata , 1 paket krema sütle çırpalım. Siz üzerinde yazan tariften eksik süt ekleyin, biraz koyu olsun.

Köstebek pasta keki hazırsa artık köstebek pasta tarifi ile pastamızı yapmaya başlayabiliriz. Önce keki ip yardımıyla ikiye ayıralım. Bir yarımını çukur bir kaseyi streç folyo ile iç kısmını kapatacak şekilde kaplayalım, üzerine keki koyalım ve az miktarda sütle ıslatalım. Elimizin yardımıyla keki kasenin içine bastıralım ve iyice kasenin zeminine oturtalım. Kekin orta kalan kısmı çukur olacak şekilde iken ayrı bir kapta çırptığımız kremayı kaşık yardımıyla kekin orta kısmına ekleyelim ve üzerine damla çikolatayı ve muzları kesmeden içini kaplayacak şekilde ekleyelim kalan kremanın tamamını ekleyelim.

Üzerini ayırdığımız diğer kek parçasıyla kapatalım eğer kek kenarlardan taşar gibi olursa kasenin kenarlarından içeri bastırarak işlemi tamamlayalım. Kaseyi pasta altlığına ters çevirelim. Altı üste gelecek şekilde üzerine çikolata sosu pişirelim sos soğuyunca pasta’mızın üzerine onu tamamen kaplayacak şekilde serelim son olarak fındıklı toplarla ve Hindistan ceviziyle süslemesini yapalım bir gün dolapta bekletip servis yapabilirsiniz.

Eda hanımın bizlerle paylaştığı bu güzel köstebek pasta tarifi ile yaptığımız pasta artık servise hazırdır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun.

Sitemizde yer alan diğer pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.