AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Krepli Manisa kebabı nasıl yapılır? Krepli Manisa kebabı tarifi ve Krepli Manisa kebabı yapılışı için sayfamızı inceleyin. Krepli Manisa kebabı yapımı

Krepli Manisa kebabı

Krepli Manisa kebabı nasıl yapılır? Krepli Manisa kebabı tarifi ve Krepli Manisa kebabı yapılışı için sayfamızı inceleyin. Krepli Manisa kebabı yapımı için gerekli malzemeler sitemizde paylaşıldı.

Krep nedir?

Yağ, süt yumurta ve un ile hazırlanan cıvık hamurun pişirilmesi ile yapılır. Yapımı kolay ve lezzetli bir yiyecektir. genelde kahvaltılık veya aperatif olarak tercih edilir. Değişik ve kolay Krep tarifleri için ekli sayfayı da inceleyebilirsiniz.

Krepli Manisa kebabı: Ege bölgesi illeri arasında yer alan Manisa‘ya özgü bir kebap türüdür. En önemli özelliği bohça halinde hazırlanan krebin içine etin konulmasıdır.

Krepli Manisa kebabı malzeme listesi

500 gram kuşbaşı kuzu eti
200 gram bezelye
1 adet domates
1 tutam tuz
1 tutam kekik
2 adet havuç
2 adet patates
2 diş sarımsak
4 adet sivri biber

Krebi için malzeme

3/4 bardak un
1 yumurta
1 dal dereotu
1 dal maydanoz
1 tutam tuz
1,5 bardak süt

Krepli Manisa kebabı tarifi

Bu yöresel kebabın yapılışı için önce bir miktar zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı kavuralım. Kuş başı doğranmış et ve ince dilimlenmiş havucu ekleyelim. Kavurmaya devam edelim. Üstüne 4 bardak su, bezelye, küp doğranmış patates ve sarımsak ilave edip 30 dakika pişirelim. Suyu iyice çektikten sonra kekik ekleyelim.

Un, yumurta, süt ve tuz ile ince doğranmış dereotu ve maydanozu ayrı bir kap içinde iyice karıştıralım. Teflon bir tavanın içine hazırladığımız krep hamurundan birer kep­çe koyalım. Krep hamurunu önlü arkalı pişirelim. Çukur bir kase içine pişen krepleri oturtalım. içine hazırladığımız eti koyalım. Et konulmuş krepleri boh­ça gibi katlayalım. Ters çevirelim. Fırın tepsisine alalım. Üzerine yuvarlak domates dilimleri koyalım. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika daha pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra, krebin üzerine biber koyup, kürdanla tutturup servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Birbirinden nefis ve lezzetli yemekler için ayrıca sitemizdeki diğer yemek tariflerini de ekli sayfadan inceleyebilirsiniz. Süreç içinde hem görünümü güzel hemde tadı şahane yiyecekler ve değişik makarna tariflerini de sitemize eklemeye devam edeceğiz.