AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kuru meyveli kurabiye tarifi

Kuru meyveli kurabiye nasıl yapılır? Kuru meyveli kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kuru meyve; Belirli işlemlerden geçerek özel olarak kurutulan meyveler, kuru meyve olarak tanımlanır. Kuru meyve, meyvenin yaşken içerdiği % 80-95 oranındaki su oranının % 10 – 20 oranlarına düşürülmesi ile elde edilir. Yapılan ‘kurutma’ işlemi neticesinde C vitamini dışında bütün mineralleri korunmuş olur. İçeriğindeki şeker oranı nedeniyle tatlı niyetine ve yemiş niyetine tüketildiği gibi, pasta, tatlı, kurabiye gibi hamur işleri yapımında da kullanılır.

Kuru meyveli kurabiye malzemesi

150 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı kuru meyve
aldığı kadar un
file badem, fındık

Kuru meyveli kurabiye tarifi

Kuru meyveli kurabiyeler yapmak için oda ısısındaki tereyağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağı bir kap içinde karıştıralım.

Vanilya, kabartma tozu, nişasta ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. En son kuru meyveleri ilave edelim. Cevizden büyük parçalar kopararak yuvarlayalım ve önce yumurta akına sonra file badem fındığa bulayalım.

Önceden ısıttığımız 200 derece ısılı fırında kurabiyeler kabarmaya başladıktan sonra fırın ısısını 150 dereceye indirip kuru meyveli kurabiyeler pembe bir renk alana kadar pişirelim. Kuru meyveli kurabiye tarifi ile hazırladığımız ve pişirdiğimiz kurabiyeler artık servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.