AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kuzu sorpa çorbası tarifi

Kuzu sorpa çorbası nasıl yapılır? Kuzu sorpa çorba tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kuzu sorpa çorbası, Eskişehir mutfağı denince akla gelen ilk çorbalardan biridir. Eskişehir yemekleri içinde de öncelikli önerilenler arasındadır. Eskişehir gezisi yaparsanız denemenizi tavsiye ederiz. Ana malzemesi; kuzu etidir. Yapımı kolay ve  tadı da lezzetlidir.

Kuzu sorpa çorba malzemesi

5-6 adet kemikli kuzu incik eti (1-1,5 kilo)
1 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz

Çorbasının terbiyesi için malzeme

2 yumurta
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı yoğurt

Çorba üzeri için malzemeler

1 demet taze nane yaprağı
30 gram tereyağı

Kuzu sorpa çorbası tarifi

Önce pirinci yıkayıp süzelim. İncik etlerini de yıkayıp orta boy tencereye koyalım. Üzerine tuz ve 10-12 su bardağı ılık su ekleyelim. Kısık ateşte etler kemiklerden ayrılana kadar pişirelim. (Düdüklü tencerede daha kısa süre de haşlanır.)

Etler iyice yumuşayınca haşlanan etin suyunu süzgeçten geçirip başka bir tencereye alalım. Böylece kemik parçaları da süzmüş oluruz. Etleri ufak küp parçalar halinde didikleyip bir kenara alalım.

Terbiyesi için bir cam kabın içerisinde yumurtayı çırpma teli ile çırpalım. Un ve yoğurt ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Terbiye hazırlanmış olur.

Tenceredeki soğuk et suyunun içerisine çırptığımız bu terbiyeyi ekleyelim. Orta ısılı ateşin üzerine koyalım. İçine süzülmüş pirinç ekleyelim. Tel çırpıcı veya tahta kaşık ile sürekli karıştırıp çorbayı pişirelim.

Kaynamaya başladığı zaman didiklenmiş etleri de ekleyelim. Suyunun kıvamını kontrol edelim. Eğer suyu azalmışsa 2 su bardağı sıcak su ekleyebiliriz. Çorbayı etlerle birlikte 15 dakika daha kaynatıp pişirelim. Ocaktan alalım.

Bu sırada yıkayıp, ayıkladığımız nane yapraklarını ince şekilde doğrayalım. Çorbaya ekleyip karıştıralım.

En sonunda tavada tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdirelim. Artık kuzu sorpa çorbası tarifi ile hazırladığımız bu nefis etli çorba ikram için hazırdır. Servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Çorba kıvamı nasıl olmalı diye merak ediyorsanız, etli tarhana çorbası kıvamı ile aynı olması gayet iyidir. Ayrıca değişik çorba tarifleri sitemizde paylaşılmaktadır.