AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Limonlu susamlı kurabiye tarifi

Limonlu susamlı kurabiye nasıl yapılır? Susamlı limonlu kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Tarifi paylaşmadan önce kurabiyenin ana malzemeleri hakkında küçük bilgi notları ekleyelim.

Limon; Yıl boyunca büyüyen, kışın ise yapraklarını dökmeyen küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesine denir. Sarı ve kokulu bir kabuğu olup içeriğinde bol c vitamini vardır. Limonun suyu ekşi tadı nedeni ile genelde çorba ve salatalarda lezzet unsuru olarak kullanılır. Kabuğu ise kek, pasta, çörek ve kurabiye gibi hamur işleri yapımında aroma amacı ile kullanılır.

Susam; Susamgiller olarak tanımlanan ve sıcak iklimlerde yetişen bir tarım bitkisinden elde edilir. Bu bitkinin yağı çıkarılıp, öğütülmesi ile tahin elde edilir. Simit,çörek, börek gibi hamur işleri üzerine konulan, küçük, sarımtırak tohumu susam olarak adlandırılır.

Limonlu susamlı kurabiye hamuru malzemesi

Yarım su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı tereyağı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı susam
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

Limonlu susamlı kurabiye tarifi

Limonlu susamlı kurabiyeler yapmak için önce kurabiye hamurunu hazırlayalım. Tabii baştan fırını ısınması için 170 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım. Geniş bir kabın içinde tüm kuru malzemeyi karıştıralım. Limon suyu, tereyağı, ve sıvı yağı unlu karışımla birleştirelim. Elimize yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayalım. Gerekirse azar azar un da ekleyebiliriz.

Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açalım. Bardak yardımıyla yuvarlak kesip yağlanmış tepsiye dizelim. 160 derece ısılı fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirelim. Limonlu susamlı kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.